EK un Ukrainas konkurences uzraugi izsnieguši "Latraps" un "Pfeifer & Langen" apvienošanās atļaujas

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps" un "Pfeifer & Langen" saņēmuši Eiropas Komisijas (EK) un Ukrainas konkurenci uzraugošo iestāžu apvienošanās atļaujas zirņu proteīna izolāta ražotnes "Asns Ingredient" attīstībai, aģentūru LETA informē advokātu birojs SIA "Ellex Klaviņš", kas pārstāv "Latraps".

"Ellex Kļaviņš" pārstāvji norāda, ka atļaujas darījuma īstenošanai bija nepieciešamas, ņemot vērā sadarbībā iesaistīto uzņēmumu mērogu.

"Ellex Kļaviņš" vadošā partnere, zvērināta advokāte un ES un konkurences tiesību prakses grupas vadītāja Līga Mervina skaidroja, ka Ukrainas atļauja bija nepieciešama, jo sasniegti apvienošanās ziņošanas sliekšņi Ukrainā, kas ir ļoti zemi.

Viņa atzīmēja, ka gandrīz visām darbībām Eiropā vajadzīga Ukrainas atļauja, ja kaut viena no pusēm darbojas Ukrainā. Šajā gadījumā bija jāziņo, jo investors darbojas Ukrainā.

Jau ziņots, ka "Latraps" zirņu proteīna ražotni Jelgavā attīstīs sadarbībā ar Nīderlandes uzņēmumu "Pfeifer & Langen International", parakstot ieguldījumu līgumu.

Nīderlandes uzņēmums "Pfeifer & Langen International", pēc "Firmas.lv" datiem, ieguvis 24,8% līdzdalību zirņu proteīna ražošanas uzņēmuma SIA "Asns Ingredient" kapitālā. Kompānija iegādājusies "Asns Ingredient" kapitāldaļas, ieguldot pamatkapitālā 1 602 502 eiro. Tādējādi "Asns Ingredient" pamatkapitāls sasniedzis 6 461 702 eiro.

Plānots, ka zirņu proteīna ražotne "Asns Ingredient" sāks ražošanu 2026.gada nogalē, norāda "Latraps" pārstāvji.

"Pfeifer & Langen" ir ģimenes uzņēmums, kas tika dibināts Ķelnē, Vācijā, 1870.gadā. Šobrīd uzņēmums nodarbina aptuveni 2500 cilvēku ražošanas, pārstrādes un tirdzniecības vietās Eiropā.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Asns Ingredient" kapitālā šobrīd "Latraps" pieder 74,83%, "Pfeifer & Langen International" - 24,8%, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai "Barkavas arodi" pieder 0,34%, bet lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai "Durbes grauds" pieder 0,03%. Iepriekš "Latraps" piederēja 99,5% "Asns Ingredient" kapitāldaļu.

Kompānija "Asns Ingredient" reģistrēta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6 461 702 eiro.

Tāpat vēstīts, ka "Latraps" finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.jūlija līdz 2023.gada 30.jūnijam, strādāja ar 339,133 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,2% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kooperatīva peļņa saruka par 26,7% un bija 2,73 miljoni eiro. "Latraps" reģistrēta 2000.gadā. Kooperatīvam ir gandrīz 1200 biedru.

Svarīgākais