Teroristu uzbrukumā viesnīcai un populārajai Lido pludmalei nogalināti vismaz 32 cilvēki [papildināts]

© unsplash.com

Islāmistu teroristi piektdien uzbrukuši viesnīcai un populārajai Lido pludmalei Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo, nogalinot vismaz 32 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 60, sestdien paziņoja policija.

Sociālajos medijos publicētos uzbrukuma video bija redzams, kā cilvēki bēg no pludmales, kamēr smiltīs guļ asiņojoši un kliedzoši ievainotie. Fonā bija dzirdami šāvieni un eksplozijas, un apšaudes dēļ glābēji nevarēja nokļūt pie ievainotajiem.

Lido pludmale ir Mogadīšo iedzīvotāju iecienīta vieta, kur pavadīt nedēļas nogales.

Policija ziņoja, ka pirms apšaudes noticis sprādziens, kuru sarīkojis spridzinātājs pašnāvnieks.

"Šajā uzbrukumā gāja bojā vairāk nekā 32 civiliedzīvotāji un vēl aptuveni 63 tika ievainoti, daži no viņiem - smagi," preses konferencē žurnālistiem sacīja policijas preses pārstāvis Abdifatahs Adans Hasans.

"Mērķtiecīgs uzbrukums un sprādziens, lai nogalinātu 32 civiliedzīvotājus, nozīmē, ka viņi negrasās vērsties tikai pret valdības centriem, karavīriem un amatpersonām," sacīja Hasans.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās islāmistu teroristu grupējums "Al Shabaab", to paziņojot savā radio.

Islāmisti kontrolē vairākus Somālijas rajonus, bet pēdējos gados ir padzīti no galvaspilsētas. Neraugoties uz to, Mogadīšo turpina notikt uzbrukumi valdības iestādēm, viesnīcām un restorāniem, kurus islāmisti uzskata par Rietumu dzīvesveida perēkļiem. Jūlijā 11 cilvēki gāja bojā teroristu uzbrukumā restorānam Eiropas Futbola čempionāta fināla laikā.