Lielbritānijā populārs dziedātājs var zaudēt divus miljonus eiro par grupas basģitārista bučošanu uz skatuves

© Unsplash

Lielbritānijas grupas "1975” solists Metijs Hīlijs iesūdzēts tiesā par izgājieniem uz skatuves Malaizijas mūzikas festivālā pagājušajā gadā. Vēloties izteikt protestu, viņš noskūpstīja savu grupasbiedru, kā rezultātā tika atcelta atlikusī mūzikas festivāla programma.

Turklāt, kā vēsta "Irish Independent”, Hīlijs esot izteicis rupjības, kritizējot Malaizijas nostāju pret homoseksualitāti, pirms skūpstīja basģitāristu Rosu Makdonaldu uz festivāla "Good Vibes” galvenās skatuves Kualalumpurā.

Homoseksualitāte Malaizijā ir noziegums, par ko draud līdz 20 gadiem cietumā, kā arī soda sitieni ar nūju. Festivāla rīkotāja "Future Sound Asia” (FSA) prasībā par līguma laušanu un zaudējumiem tiek prasīti vairāk nekā 2,2 miljoni eiro.

Kā paziņoja advokāts Deivids Dinešs Metjū, 23. jūlijā Londonas Augstākā tiesa saņēma prasību pret "The 1975 Productions LLP” un visiem četriem grupas dalībniekiem.

Malaizijas valdība nosodīja Hīlija uzvedību, iekļāva grupu valsts melnajā sarakstā un atcēla atlikušo trīs dienu festivālu.

FSA paziņoja, ka grupa iepriekš uzstājās festivālā 2016. gadā un tai tika atgādināts, ka uzstāšanās noteikumi paredz aizliegumu lamāties, smēķēt, lietot alkoholu, runāt par politiku un reliģiju vai nepiedienīgi rīkoties, piemēram, skūpstīties.

Grupas pārstāvji līdz šim ir atteikušies komentēt izskanējušās ziņas.

Pasaulē

Ziemeļatlantijas alianses rīcībā nav informācijas, kas liecinātu, ka Krievijas bezpilota lidaparāta avārija Latvijā būtu bijusi tīša, taču tā norāda, ka šīs darbības ir bezatbildīgas un bīstamas, aģentūrai Interfax-Ukraine sacīja NATO pārstāve Fara Dakhlala.

Svarīgākais