"Sadales tīkls" atsaucies lūgumam palīdzēt novērst vētras sekas Lietuvā

© Publicitātes foto

Ceturtdienas, 1. augusta, vakarā tika atjaunota elektroapgāde visām saimniecībām, kur tā tika traucēta stiprās vētras postījumu dēļ un kur atjaunošanas darbus nekavē paaugstinātais ūdens līmenis. Kopsummā AS "Sadales tīkls" operatīvie darbinieki un darbuzņēmēji novērsuši 1161 vētras radītus elektrotīkla bojājumus, no tiem 331 vidējā sprieguma tīklā un 830 zemspriegumā.

Sīva cīņa ar bojājumiem turpinās Lietuvā, kur bez elektroapgādes piektdienas rītā joprojām bija apmēram 12 000 klientu.

Atsaucoties Lietuvas sadales sistēmas operatora lūgumam sniegt palīdzīgu roku, uz kaimiņvalsti devušās trīs "Sadales tīkla" brigādes, līdzi ņemot arī pacēlājus un tehniku elektrolīniju trašu attīrīšanai.

Piektdien elektroapgāde Latvijas centrālajos rajonos arvien nav atjaunota dažiem desmitiem klientu, kur tas joprojām nav droši paaugstināta ūdens līmeņa dēļ. Sadales operators ir saziņā ar šiem klientiem un īpašumu apsaimniekotājiem, lai, tiklīdz bīstamība novērsta, elektrības piegādi atjaunotu.

"Pēc meteorologu prognozēm saprotot, ka postaža gaidāma patiešām liela, jau svētdien "Sadales tīklā" izsludinājām paaugstinātu operatīvo gatavību gaidāmo elektrotīkla bojājumu novēršanai. Kopumā ap 150 operatīvā darba brigādes nenogurstoši strādāja gandrīz četras diennaktis, lai elektrība iespējami drīz atgrieztos ikvienā vētras skartajā īpašumā. Cīnījāmies gan ar milzīgu daudzumu lauzto koku, gan arī applūstošo teritoriju nestajiem izaicinājumiem, likvidējot teju 1200 bojājumu - tas ir milzīgs skaitlis! Vīri, paldies par operatīvo, intensīvo un pašaizliedzīgo darbu, tagad jāsteidz palīgā kaimiņiem," saka "Sadales tīkla" valdes loceklis un tehniskais direktors Raimonds Skrebs.

Elektroenerģijas piegāde ir atjaunota, vienlaikus tīkla defektu novēršana turpinās - pēc tāda mēroga vētrām elektrotīklā to ir ne mazums. Pamanot defektus, piemēram, vējā sašķiebies elektrības stabs u. tml., iedzīvotāji aicināti ziņot "Sadales tīklam", aizpildot pieteikumu un pievienojot defekta fotogrāfiju mājaslapā sadalestikls.lv (sadaļā "Pieteikt bojājumu"). Sabiedrības iesaiste palīdz ātrāk lokalizēt visas defektu vietas. Šis rīks ir pieejams gan datorā, gan viedierīcēs.

Svarīgākais