Izraēla paziņo par "Hamās" kaujinieka nogalināšanu; "Al Jazeera" norāda, ka tas bijis viņu žurnālists

© unsplash.com

Izraēlas armija ceturtdien paziņoja, ka gaisa triecienā Gazas joslā "likvidējusi" grupējuma "Hamās" kaujinieku, bet Kataras telekanāls "Al Jazeera" vēstīja, ka šis un vēl viens nogalinātais bijuši tā žurnālisti.

"Al Jazeera" trešdien ziņoja, ka korespondents Ismails al Guls un operators Rami al Rifi nogalināti "Izraēlas okupācijas spēku" gaisa triecienā, kad viņi veidoja materiālu par Al-Šati bēgļu nometni Gazas joslā.

Izraēlas armija ceturtdien publicētā paziņojumā pavēstīja, ka tās iznīcinātāji "trāpīja un likvidēja Ismailu al Gulu - "Hamās" militārā spārna operatīvo darbinieku", kurš bija "piedalījies 7. oktobra slaktiņā".

"Atbilstoši savai lomai militārajā spārnā Guls instruēja citus operatīvos darbiniekus, kā ierakstīt operācijas, un bija aktīvi iesaistīts uzbrukumu [Izraēlas] karavīriem ierakstīšanā un publiskošanā," teikts armijas paziņojumā.

"Al Jazeera" Rāmallas un Jeruzalemes biroja vadītājs Valids al Omari noraidīja šo armijas apgalvojumu kā "pilnīgi nepatiesu".

""Al Jazeera" noraida šo apgalvojumu un melus un uzskata tos par kliedzošu mēģinājumu attaisnot uzbrukumus žurnālistiem Gazā," sacīja Omari.

Viņš pieminēja, ka Izraēlas armija martā aizturējusi Gulu uz 12 stundām un pēc tam viņu atbrīvojusi "bez nosacījumiem".

"Ja tās apgalvojumi būtu patiesi, kāpēc tā viņu atbrīvoja? Ir skaidrs, ka okupācijas iestādes mēģina attaisnot savu noziegumu, apgalvojot, ka viņš bijis viens no ["Hamās"] elites un piedalījies 7. oktobra uzbrukumā," sacīja Omari.