Izraēla paziņo, ka Gazas joslā nogalināts "Hamās" militārais līderis

© depositphotos.com

Palestīniešu radikālā grupējuma "Hamās" militārā spārna vadītājs Mohammeds Deifs nogalināts pagājušajā mēnesī triecienā Hānjūnisas rajonā, Gazas joslas dienvidos, ceturtdien pavēstīja Izraēlas armija.

"Izraēlas aizsardzības spēki (CAHAL) paziņo, ka 2024.gada 13.jūlijā CAHAL iznīcinātāji veica triecienu Hānjūnisas rajonā, un pēc izlūkošanas datu izvērtējuma var apstiprināt, ka Mohammeds Deifs šajā triecienā likvidēts," teikts armijas paziņojumā.

"Deifs ierosināja, plānoja un īstenoja 7.oktobra slaktiņu," norādīja armija, izsakoties par "Hamās" uzbrukumu Izraēlas dienvidiem.

"Hamās" pārvaldītās Gazas joslas veselības aizsardzības iestādes pēc 13.jūlija trieciena paziņoja, ka tajā nogalināti vairāk nekā 90 cilvēku, tomēr grupējums noliedza, ka viņu vidū būtu bijis arī Deifs.

Pie mājas, kur, kā tika ziņots, varētu būt patvēries Deifs, 900 kilogramu smagas bumbas sprādziena rezultātā bija izsists milzīgs krāteris.

Izedina al Kasama brigāžu, "Hamās" militārā spārna, līderis Deifs teju trīs desmitgades bijis Izraēlas meklētāko personu sarakstā, bet kopš 2015.gada viņš bija iekļauts ASV starptautisko teroristu sarakstā.

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais