Pretrunīgi vērtētā olimpisko spēļu dīdžejmeitene saņēmusi nāves draudus

© Latvijas Olimpiskā komiteja

Barbaras Bačas "Instagram” kontā ir publicēta viņas advokātes vēstule, kurā sacīts, ka māksliniecei "ir piedraudēts ar nāvi, spīdzināšanu un izvarošanu, kā arī bijis daudz antisemītisku, homofobisku, seksistisku un grozofobisku apvainojumu", vēsta raidorganizācija "Radio France Internationale”.

Bača, kura sevi dēvē par “mīlestības aktīvisti”, olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas ietvaros sarīkoja ballīti uz skatuves, iedvesmojoties no Leonardo da Vinči gleznas “Pēdējais vakarēdiens.”

Dīdžejmeitene bija uzlikusi sudraba galvassegu, kas izskatījās kā oreols, bet no abām pusēm Baču ieskāva transseksuāli mākslinieki, dejotāji un citi. Priekšnesums ir izsaucis kritiku visā pasaulē, un Francijas katoļu bīskapi bija starp tiem, kas teica, ka kristieši ir ārkārtīgi aizvainoti.

Savukārt spēļu organizatori ir paziņojuši, ka "nekad nav bijis nodoma izrādīt necieņu pret kādu reliģisku grupu" un ka nolūks bija "svinēt kopienas toleranci".

Bačas advokātes Odrijas Mselati paziņojumā teikts, ka tiek iesniegtas vairākas sūdzības, jo dīdžejmeitene ir bijusi "ārkārtīgi vardarbīgas kiberuzmākšanās un neslavas celšanas kampaņas mērķis".

Savā paziņojumā, kas publicēts viņas "Instagram” profilā, Bača sacīja: “Lai ko daži teiktu, es eksistēju. Man nekad nav bijis kauns par to, kas es esmu, un es uzņemos atbildību par visu - arī par savām mākslinieciskajām izvēlēm. Visu mūžu esmu atteikusies būt par upuri: es neklusēšu.”

Viņa sacīja, ka viņa "bija ārkārtīgi pagodināta" uzstāties atklāšanas ceremonijā un ka viņas sirds "joprojām ir prieka pilna".

Svarīgākais