Vandāļi apķēpā un izdemolē baltkrievu opozicionāra veikaliņu Viļņā

© Unsplash

Viļņā pirmdienas vakarā izdemolēts Baltkrievijas opozīcijas aktīvistam Zmiceram Furmanavam piederošs suvenīru veikals, paziņoja baltkrievu opozīcijas līderes Svjatlanas Cihanouskas birojs.

Suvenīru veikalam "Kropka" tika izsisti logi un ēkas fasāde tika apķēpāta ar uzrakstu lietuviešu valodā "Ejiet mājās, baltkrievu cūkas". Cihanouskas birojā informēja, ka veikals pieder baltkrievu opozicionāram un bijušajam politieslodzītajam Furmanavam.

Cihanouska notikušo raksturoja kā "pilnīgi nepieņemamu, briesmīgu un bīstamu".

"Es uzskatu, ka tā ir kārtējā režīma provokācija pret baltkrieviem un lietuviešiem, lai viņus uzkurinātu, lai sētu bailes Baltkrievijas sabiedrībā," pauda Cihanouska.

Baltkrievijas opozīcijas līdere sacīja, ka viņas birojs ir ziņojis par šo incidentu Lietuvas tiesībaizsardzības iestādēm. Cihanouska arī pauda pārliecību, ka Lietuvas iestādes atbilstoši reaģēs uz mēģinājumu kurināt naidu starp baltkrieviem un lietuviešiem.

Furmanavs 2020.gada maijā tika aizturēts Grodņā, vācot parakstus par Cihanouskas kandidatūras izvirzīšanu prezidenta amatam. Viņam tika piespriests divu gadu cietumsods par "tādas rīcības organizēšanu, kas rupji pārkāpj sabiedrisko kārtību".

Svarīgākais