Vēstulē Francijas iekšlietu ministram atklāts mēris

© Unsplash

Francijas policija izmeklē aizdomīgu vēstuli, kas adresēta iekšlietu ministram un kuras tests ir bijis pozitīvs attiecībā uz nāvējošo infekcijas slimību - mēri.

Kā vēsta "The Telegraph”, vēstule tika atklāta pasta šķirošanas centrā Dižonas reģionā un tā bija adresēta iekšlietu ministram Žeraldam Darmaninam Rubē rātsnamā Francijas ziemeļos, netālu no Lilles.

Policija tika izsaukta, kad neapzīmogotā aploksne ar neatklātiem "uzrakstiem" aizmugurē radīja aizdomas pasta darbinieku vidū. Iekšpusē tika atklāts melns pulveris un vēstule, kas saturēja rasistiskus apvainojumus.

Sākotnējās pārbaudes, ko veica policijas vienība, kas nodarbojas ar ķīmiskiem, bioloģiskiem, radioloģiskiem un sprādzienbīstamiem jautājumiem, atklāja pozitīvas indikācijas par mēri, slimību, kas viduslaikos Eiropā nogalināja miljoniem cilvēku.

Vietējā prokuratūra gan brīdina, ka sākotnējie testa rezultāti varētu būt “viltus pozitīvi”, un paziņoja, ka tiek veiktas turpmākas analīzes. Pilni rezultāti gaidāmi pirmdien.

Ir sākta izmeklēšana par “neslavas celšanu un apvainojumiem”, taču tas var mainīties atkarībā no testa rezultātiem.

Francijas iekšlietu ministrs par vēstuli vēl nav publiski runājis, un policija nav izplatījusi nekādu informāciju par iespējamo sūtītāju vai motīvu.

Vēstule ir tikai kārtējais incidents, kas satricinājis valsti Parīzes olimpisko spēļu laikā. Jau rakstījām par ātrgaitas dzelzceļa līniju sabotāžu pāris stundas pirms atklāšanas ceremonijas pagājušo piektdien. Savukārt šonedēļ izskanēja ziņas par uzbrukumiem Francijas sakaru infrastruktūrai.

Svarīgākais