Piedzīvojums, kas izvērtās par traģēdiju: slavens pāris mirst ceļojuma sākumā

© Pixabay.com

Pāris, kurš bija slavens ar burāšanu pāri okeānam ar pilnīgi videi draudzīgu un ar saules enerģiju darbināmu jahtu, gājis bojā Atlantijas okeāna viļņos, ziņo tv3.lt.

Pāris devās grūtā ceļojumā - viņi ar ekoloģisku jahta gribēja šķērsot okeānu, taču piedzīvojums ātri vien pārvērtās par traģēdiju.

Sāra Pakvuda no Lielbritānijas un viņas vīrs kanādietis Brets Kliberijs jau vairākus gadus tiešsaistē dalās savos ceļojumos, izmantojot ekojahtas. Pāris nejauši satikās pirms aptuveni 10 gadiem Zemes dienā netālu no Stounhendžas.

Viņi devās jūras ceļojumos ar videi draudzīgu jahtu, ko darbina bura, saules paneļi un elektromotori. Pirms diviem mēnešiem pāris paziņoja par ceļojumu uz Azoru salām, plānojot šķērsot Atlantijas okeānu.

"Šis, iespējams, ir mūsu dzīves lielākais piedzīvojums," kādā videoklipā sacīja Sāra.

Diemžēl piedzīvojums izvērtās traģēdijā.

Nedēļu pēc izbraukšanas no Kanādas ostas pāris pazuda. Šobrīd mediji saņem skumjas ziņas - 54 gadus vecās Sāras un viņas 70 gadus vecā vīra Breta līķi atrasti avarējušā glābšanas laivā netālu no brauciena sākuma punkta. Kanādas mediji ziņo, ka ar jahtu, visticamāk, saskrējies liels kravas kuģis.

Svarīgākais