"Meta" dzēš tūkstošiem Nigērijas seksuālās šantāžas "Instagram" kontu

© pixabay.com

Sociālo tehnoloģiju grupa "Meta" izdzēsusi 63 000 Nigērijas "Instagram" kontu, kas bija saistīti ar seksuālo šantāžu, pavēstījis uzņēmums.

Izdzēsto kontu vidū bija 2500 profilu tīkls, kas bija saistīts ar 20 cilvēku grupu.

Dzēsti arī aptuveni 1300 "Facebook" kontu, 200 "Facebook" lappušu un 5700 "Facebook" grupu, kuru izcelsme ir šajā valstī, jo tie "sniedza padomus krāpnieciskām darbībām".

Pēdējos gados savairojušies krāpnieki, kas šantažē sociālo tīklu lietotājus, vispirms pārliecinot atsūtīt savus erotiska rakstura attēlus, bet tad draudot tos publiskot, ja upuri nesūtīs viņiem naudu.

"Viņu mērķis pamatā bija pieauguši vīrieši ASV, un viņi izmantoja viltus kontus, lai maskētu savu identitāti," raksturojot tīmekļa krāpniekus, norādīja "Meta".

Uzņēmums krāpšanā apsūdz tā dēvētos ""Yahoo Boys", kā Nigērijā tiek saukti tīmekļa blēži.

Lai gan lielākā daļa krāpnieku mēģinājumu bijuši neveiksmīgi un pamatā mērķis bijis pieaugušie, upuru vidū ir arī nepilngadīgie, norādīja "Meta".

ASV Iekšzemes drošības ministrijas izmeklētāji laikā no 2021.gada oktobra līdz 2023.gada martam saņēmuši 13 000 ziņojumu par seksuālas šantāžas gadījumiem, kuros bija iesaistīti 12 600 nepilngadīgie, galvenokārt zēni.

Saskaņā ar ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) datiem šo krāpšanas gadījumu dēļ notikušas vismaz 20 pašnāvības.

Aprīlī Nigērijā tika aizturēti divi vīrieši, kas bija šantažējuši austrāliešu pusaudzi, draudot publiskot "zēna personīgās fotogrāfijas", ja viņš tiem nesamaksās 500 Austrālijas dolāru (300 eiro).

Saņēmis draudus, zēns izdarīja pašnāvību, pavēstīja Austrālijas policija.

Svarīgākais