Pusaugu meitene nolaupa un pēc tam nogalina otru pusaudzi

© Pixabay.com

Otrdien, 23. jūlijā, Landskronā Zviedrijas dienvidos tika atrasts skolas vecuma meitenes līķis - policijai ir aizdomas, ka meiteni nolaupījusi un nogalinājusi cita apmēram tāda paša vecuma meitene. Ar stāstu dalās postimees.ee.

Policija īsi pēc pusnakts Landskronas rūpnieciskajā rajonā kārtējās patrulēšanas laikā atrada meitenes līķi ar smagas vardarbības pazīmēm. Sākotnēji policija ziņoja, ka bojāgājusī ir 25-35 gadus veca sieviete, taču vēlāk pēc cietušās personas identificēšanas prokuratūra paziņoja, ka noslepkavotā sieviete ir skolniece.

"Izpētot viņas kustības un darbības pirms slepkavības, mēs saņēmām informāciju par citu meiteni," piebilda izmeklēšanu vadošais prokurors Tomass Olvmuirs, runājot par iespējamo slepkavu. “Viņa tika atvesta uz pratināšanu vakar pēcpusdienā, un viņas pratināšana turpinās arī šodien. Viņa ir jaunāka par 15 gadiem. Šī meitene upuri pazina."

Papildus slepkavībai izmeklēšana attiecas arī uz nolaupīšanu, jo nogalinātās meitenes līķa atrašanas apstākļi liecina, ka viņai pirms slepkavības tika atņemta brīvība. Policija paziņoja, ka meitene tika nogalināta netālu no vietas, kur tika atrasts viņas ķermenis.

Prokurors piebilda, ka, ņemot vērā iespējamās slepkavas vecumu, viņu nav iespējams paturēt apcietinājumā. "Viņa ir nodota sociālo dienestu aprūpē," piebilda Olvmuirs.

Noziegums noticis svētdien vai pirmdien. Iespējamā slepkava savu vainu vēl nav atzinusi.

Svarīgākais