Karaliskās kāzas izmaksājušas aptuveni 34 miljonus dolāru

Prinča Viljama (Prince William) un Katrīnas Midltones (Catherine Middleton) kāzu izmaksas kopumā varētu sasniegt 34 miljonus ASV dolāru, kamēr viņu priekšteču prinča Čārlza un Diānas kāzu vērtība bijusi 110 miljoni ASV dolāru, vēsta Moneywatch.

Salīdzinājumam, 2010. gada ienākumu apmērs karalienei Elizabetei un Princim Čārlzam sasniedza 50 miljonus ASV dolāru.

Tiek lēsts, ka Keitas kleita izmaksājusi 434 000 ASV dolāru, kamēr kūkas cena bijusi 80 000 dolāru.

Viesu skaits Karalienes pusdienu uzņemšanā – 600 cilvēku, savukārt uz Čārlza rīkotajām vakariņām par godu kāzām ielūgti 300 cilvēki.

Vienas vīna pudeles cena, kas tika pasniegta pusdienu uzņemšanā, bijusi no 14 līdz 23 dolāriem, turpretī šampanieša pudeles vērtība, ko viesi dzēra pirms vakariņām, sasniedza 50 ASV dolārus.

Jāatzīmē, ka britu futbola zvaigzne Veins Rūnijs (Wayne Rooney) savās kāzās 2008. gadā iztērējis 8 miljonus ASV dolāru, bet ASV valdības pāris Bils un Hilarija Klintone savas meitas kāzām 2010. gadā iztērējuši 3 līdz 5 miljonus dolāru.

Drošības izmaksas Keitas un Viljama kāzām sasniedza 33 miljonus dolāru, un tiek iegūta no nodokļu maksātāju naudas. Savukārt drošības izmaksas Čārlza un Diānas kāzām pēc šā brīža kursa sasniedza 20 miljonus ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka drošības izmakas G20 konferencē, kas notika Londonā 2009. gadā sasniedza 12 miljonus ASV dolāru.

Provizoriskais tūristu skaits, kas apmeklē karaliskās kāzas varētu būt 600 000, savukārt to tēriņu apmērs 29. aprīlī varētu skart 82 miljonu ASV dolāru atzīmi.

Kopējais prognozētais ienākumu apmērs no karaliskajām kāzām 2011. gadā varētu sasniegt 825 miljonus dolāru.

Tā, piemēram, «Karalisko kāzu tūre» Vestminsteras abatijā vienai personai izmaksā 26 dolārus, savukārt dabiska lieluma Keitas un Viljama kartona attēls maksā 58,50 ASV dolārus. Lai iegādātos divus Keitas un Viljama tējas maisiņus, nākas šķirties no 8 dolāriem.

Kopumā prognozēts, ka kāzu tiešraidi televīzijā visā pasaulē vēros divi miljardi skatītāju, bet interneta vietnēs un radio pārraidēs ieklausīsies papildus 400 miljoni cilvēku.

Aptuvenie zaudējumi, ko izraisa karaliskās kāzas līdz ar nacionālo brīvdienu pasludināšanu, mērojami 10 miljardu dolāru apmērā.

Svarīgākais