Hāgas tiesas meklētā Ļvova-Belova pametusi savu vīru, Krievijas pareizticīgās baznīcas priesteri, oligarha dēļ

© Pixabay.com

Krieviete Marija Ļvova-Belova, kuru izvirzījusi meklēšanā Starptautiskā Hāgas Krimināltiesa pametusi savu vīru - pareizticīgās baznīcas priesteri - Kremļa oligarha dēļ, raksta dialog.ua.

Krievijas Federācijas augstākajā vadībā izcēlies skaļš skandāls - Krievijas ombuds Marija Ļvova-Belova, kuru Starptautiskā Krimināltiesa iekļāvusi meklēšanā par ukraiņu bērnu nolaupīšanu, pametusi savu vīru un 10 bērnus.

Kopš 2003. gada Ļvova-Belova bija precējusies ar Krievijas Pareizticīgās baznīcas priesteri Pāvelu Kogelmanu. Pārim ir 10 bērni, no kuriem 5 ir adoptēti - to skaitā arī ukraiņu zēnu, kurš tika nolaupīts Mariupoles okupācijas laikā.

"Šai spēcīgajai, patiesi ticīgajai sievietei, "galvenajai pareizticīgo mātei", kā viņu dēvē, ir romāns ar Krievijas Federācijas galveno pareizticīgo miljardieri Konstantīnu Malofejevu," norāda avots. Pāris apstiprināja informāciju, kopā uzstājoties Krievijas Pareizticīgās baznīcas Krusta gājienā. Viņi ne tikai gāja blakus, bet arī sadevās rokās, neslēpjot savas tuvās attiecības.

Malofejevs kopš 2014. gada ir iesaistīts agresijā pret Ukrainu, finansējot prokrieviskos grupējumus Donbasā. Oligarhs ir atklāts imperiālists un ir izteicies, ka sapņo pārvērst Krievijas Federāciju par monarhiju ar diktatoru Vladimiru Putinu priekšgalā.