Jaunākā informācija lietā, kurā igaunieti tur aizdomās par sava bērna nogalināšanu

© Pixabay.com

Igaunijas policisti uz Igauniju nogādājuši mirušā mazuļa māti, kura kopš marta sākuma atradās apcietinājumā Marokā. Šobrīd sieviete atrodas apcietinājumā Igaunijā, ziņo err.ee.

Pagājušajā trešdienā uz Igauniju no Marokas beidzot tika atvesta sieviete, kuru tur aizdomās par sava jaundzimušā bērna nogalināšanu.

Atgādinām, ka Igaunijā, Lēnes apriņķa pilsētā ģimenes suns 5. februārī uz lauku sētu atnesa jaundzimušā bērna līķi. Policija sāka masveida meklēšanu, lai atrastu mazuļa māti. Pēc mātes identificēšanas izrādījās, ka viņa ir devusies uz Maroku, kur Marokas policija viņu arestēja marta sākumā.

"Tā kā prokuratūra lēš, ka joprojām pastāv risks, ka sieviete, atrodoties brīvībā, var izvairīties no kriminālprocesa, mēs uzskatām, ka viņas apcietināšana ir neizbēgami nepieciešama. Pērnavas apgabaltiesa piekrita prokuratūrai un sievieti paturēs cietumā līdz diviem mēnešiem,” skaidroja Lēnes rajona prokuratūras vecākā prokurore Eliisa Zommere.

Uz jautājumu, kas ar apsūdzēto notiks tālāk, Hāpsalu policijas iecirkņa priekšnieks Andrejs Taratuhins atbildēja: “Esam apkopojuši un analizējuši līdz šim savāktos pierādījumus, taču, lai turpinātu procedūru, svarīgi runāt ar pašu sievieti. Mēs vēlamies turpināt izmeklēšanu un noskaidrot, kas notika februāra sākumā un kas noveda pie notikušā traģiskā incidenta.”

Ar Pērnavas apriņķa tiesas 26.februāra rīkojumu aizdomās turētā Marokā tika aizturēta un tika dota atļauja viņu paturēt apcietinājumā līdz diviem mēnešiem no aizturēšanas brīža. Tallinas rajona tiesa neapmierināja sievietes advokāta Roberta Sarves sūdzību par apcietinājuma ordera atcelšanu.

Svarīgākais