Herisa jau sākusi meklēt potenciālos viceprezidenta amata kandidātus

© Pexels

ASV viceprezidente Kamala Herisa, kas pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas paudusi gatavību kļūt par demokrātu prezidenta amata kandidāti, svētdien runājusi ar trim demokrātu gubernatoriem, kas tiek uzskatīti par potenciāliem viceprezidenta amata kandidātiem, vēsta laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz avotiem, kas ir pazīstami ar situāciju.

Herisai bijušas telefonsarunas ar Pensilvānijas gubernatoru Džošu Šapiro, Ziemeļkarolīnas gubernatoru Roju Kūperu un Kentuki gubernatoru Endrū Bešīru.

Šapiro un Kūpers, kas abi jau svētdien atbalstīja Herisas kandidēšanu uz prezidenta amatu, vada svārstīgos štatus un bijuši prezidenta Džo Baidena un viņa kampaņas sabiedrotie.

Tāpat kā Herisa, viņi abi savās pavalstīs ieņēmuši ģenerālprokurora amatu.

Bešīrs svētdien atzinīgi izteicās par Baidena lēmumu izstāties no vēlēšanu cīņas. Tiesa, viņa paziņojumā atbalsts Herisai kā Baidena aizstājējai netika pausts.

Jau rakstījām, ka Baidens svētdien paziņoja par izstāšanos no vēlēšanu cīņas un pauda atbalstu viceprezidentes Herisas kandidēšanai uz prezidenta amatu.

Herisa jau paziņojusi, ka ir gatava cīņai par Balto namu.

Svarīgākais