Haiti 40 cilvēki iet bojā vudū rituāla dēļ

© depositphotos.com

Haiti ziemeļos ir gājuši bojā vismaz 40 migranti, viņu laivai aizdegoties vudū rituālā, piektdien ziņoja policija un ANO Starptautiskā migrācijas organizācija (IOM).

Haiti krasta apsardze izglāba 41 izdzīvojušo, no kuriem 11 tika hospitalizēti. Tomēr "vismaz 40 migranti ir miruši un vairāki citi - ievainoti," ziņoja IOM.

Ugunsgrēks izcēlās, kad viens no pasažieriem laivā aizdedza sveci, lai sāktu vudū rituālu. Izdzīvojušie pavēstīja vietējiem medijiem, ka šī rituāla mērķis bija nest veiksmi un novērst to, ka laivu apturētu krasta apsardze.

"Šis postošais notikums uzsver riskus, ar ko sastopas bērni, sievietes un vīrieši, migrējot pa neregulētiem maršrutiem," sacīja IOM Haiti misijas vadītājs Greguārs Gudsteins.

Laiva ar vairāk nekā 80 cilvēkiem trešdien bija izbraukusi no Labadē ostas uz Tērksām un Kaikosām, kas ir Lielbritānijas aizjūras teritorija un atrodas 240 kilometru attālumā no Haiti.

Haiti kaimiņvalstis šogad ir piespiedu kārtā repatriējušas vairāk nekā 86 000 haitiešu migrantu.

Pasaulē

6. augusta rītausmā artilērija likvidēja Krievijas bruņoto spēku nocietinājumus uz robežas, un svešā valodā runājoši, Rietumos apmācīti kareivji devās iekšā Krievijas teritorijā — kaut kas nebijis kopš Otrā pasaules kara. Un visi to ir uztvēruši apbrīnojami mierīgi, pat tie, pa kuru zemi tagad bradā NATO parauga zābaki.

Svarīgākais