Uz Veneras atklātas dzīvības pazīmes - astronomi veikuši neticamu atklājumu

© Pixabay.com

Astronomi ir atklājuši svarīgus pierādījumus, kas var liecināt par citplanētiešu dzīvības pazīmēm uz Veneras, ziņo izdevums “The Mirror”.

Planētas atmosfērā tika atklātas divas gāzes - fosfīns un amonjaks, kas ir svarīga zīme, kas ļoti skaidri norāda uz dzīvības klātbūtni. Pēc turpmākiem pētījumiem parādījās vēl pārliecinošāki pierādījumi - fosfīna gāze tika atrasta dažādās jaunās planētas daļās, kuras iepriekš nebija zināmas.

"Veneras atmosfērā notiek daudz dīvainu lietu. Fosfīns ir tikai viena no tām, kas atklāta nesen. Dīvaini ir arī tas, kā mainās ūdens daudzums uz planētas. Nav zināms, kāpēc tas tā notiek, taču ir zināms, ka tas notiek laika posmā no vairākām dienām līdz vairākiem gadiem,” skaidroja Deivs Klements no Londonas Imperiālās koledžas.

Amonjaka atklāšana uz planētas ir īpaši interesanta, jo vēl nav zināmi tādi piemēri, kad ir gāze, bet nav dzīvības.

"Nepārtraukti parādās citi modeļi, citi skaidrojumi, kas saka - ak, jūs varat iegūt amonjaku un fosfīnu un visādas citas negaidītas ķīmiskas vielas, kas nav saistītas ar dzīvību, tāpēc mēs cenšamies nepārspīlēt, bet jā, tas ir patiešām aizraujoši," saka Kārdifas universitātes profesore Džeina Grīvza.

Maijā kļuva zināms, ka zinātnieki, iespējams, ir atšķetinājuši Veneras ūdens noslēpumu - jaunā teorija mēģināja novērst dažas pretrunas iepriekšējās hipotēzēs par to, kā Venera izžuva.

Svarīgākais