VIDEO. Mežu izciršanas dēļ Amazones džungļos atklāta iepriekš nezināma cilts

© Ekrānuzņēmums / YouTube

Retos kadros, kuros redzama iepriekš nezināma cilts, iemūžināts, kā tās locekļi saskaras ar "humāno katastrofu", mežizstrādātājiem iejaucoties viņu teritorijā, atsaucoties uz Lielbritānijas cilvēktiesību organizāciju, ziņo "SkyNews”.

Saskaņā ar vietējo tiesību aizstāvju teikto, pamatiedzīvotāju cilts, kas nosaukta par Maščo Piro, pēdējo nedēļu laikā ir novērota iznākam no lietus meža savā attālajā Peru Amazones daļā, meklējot pārtiku.

Organizācija "Survival International” norādīja, ka, publicējot attiecīgo materiālu, tiek uzsvērta nepieciešamība "izmest" mežizstrādātājus, kuri grasās uzsākt darbu cilts teritorijā, pāris kilometrus no vietas, kur tika uzņemti šie kadri.

Šī ir humāna katastrofa mūsu acu priekšā. Ir ļoti svarīgi, lai mežizstrādātāji tiktu izmesti un Maščo Piro teritorija beidzot tiktu pienācīgi aizsargāta," sacīja video autore Kerolaina Pīrsa.

Šīs cilts vēlāk tika manīta arī pāri robežai, Brazīlijā. Kā apgalvo Rosa Padilha no Brazīlijas katoļu bīskapu pamatiedzīvotāju misionāru padomes Akras štatā, "viņi bēg no mežizstrādātājiem Peru pusē". "Viņi ir cilvēki bez miera, jo viņiem vienmēr jābēg."

Svarīgākais