Francijā iemīļots mācītājs apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos

© Pixabay

Leģendārs franču priesteris un bezpajumtnieku aizstāvis ir apsūdzēts tādu darbību izdarīšanā, kas līdzinātos "seksuālai vardarbībai", šonedēļ paziņoja viņa fonds. Šis ir kārtējais katoļu garīgais līderis, kurš saskāries ar apsūdzībām par sava spēka ļaunprātīgu izmantošanu, lai radītu kaitējumu sievietēm, raksta „The Associated Press”.

Abbé Pjērs, kurš nomira 2007. gadā, bija viens no Francijas iemīļotākajiem sabiedriskajiem darbiniekiem. Starptautiskās Emmausas nabadzīgo kopienas dibinātājs bija daļa no Francijas sirdsapziņas kopš pagājušā gadsimta piecdesmitajiem gadiem, kad viņš pārliecināja parlamentu pieņemt joprojām spēkā esošu likumu, kas aizliedz namīpašniekiem ziemā izlikt īrniekus.

Vairākas sievietes ir apsūdzējušas mirušo priesteri par uzmākšanos vai seksuālu vardarbību laikā no 1970. gadu beigām līdz 2005. gadam, teikts viņa fonda paziņojumā. Tika publiskoti septiņu sieviešu apgalvojumi, kurus analizēja eksperti, kas specializējas vardarbības novēršanā un kam tika uzdots uzklausīt sieviešu liecības un tās analizēt.

Saskaņā ar uzņēmuma „Groupe Egaé” ziņojumu sievietes ziņoja par skūpstiem un pieskaršanās gadījumiem, kā arī par nepiemērotiem seksuāla rakstura komentāriem un piedāvājumiem.

Upuru vidū bija darbinieces, brīvprātīgās no fonda vai citām tā dalīborganizācijām un jaunas sievietes Abbé Pjēra personīgajā svītā, teikts paziņojumā.

Fonds ir izveidojis konfidenciālu sistēmu citu potenciālo upuru pieteikšanai, lai "vāktu liecības un sniegtu atbalstu cilvēkiem, kuri ir cietuši no Abbé Pjēra nepieņemamās rīcības vai bijuši tādai liecinieki," teikts fonda paziņojumā.

Svarīgākais