Saūda Arābija pasūta lielu skaitu lidojošu taksometru svētceļnieku pārvadāšanai

© Unsplash

Vācijā bāzētais gaisa taksometru izstrādātājs „Lilium” šonedēļ saņēma savu līdz šim lielāko pasūtījumu, ko veikusi Saūda Arābijas aviokompānija „Saudia Group”.

Plānots iegādāties līdz pat 100 pilnībā elektrisko lidojošo kuģu, kas joprojām ir izstrādes stadijā, ziņo "Reuters".

Arābijas valstij piederošais uzņēmums veica „stingru” pasūtījumu 50 elektriskajām vertikālās pacelšanās un nosēšanās lidmašīnām ar iespēju iegādāties papildu 50 lidaparātus vēlāk, sacīja Vācijas uzņēmuma „Lilium” pārstāvis.

Darījuma parakstīšana notika „Lilium” galvenajā mītnē netālu no Minhenes Saūda Arābijas vadītāju vizītes laikā Vācijā.

Uzņēmuma līdzdibinātājs Daniels Vīgands aģentūrai „Reuters” sacīja, ka visa pasūtījuma vērtība ir aptuveni 700 miljoni ASV dolāru.

Testēšanas aprīkojuma un citu detaļu piegādes kavēšanās ir likusi „Lilium” atlikt savu pirmo pilotējamo lidojumu līdz nākamā gada sākumam.

Saskaņā ar Saūda Arābijas amatpersonām, gaisa transportu izmantos, lai pārvadātu svētceļniekus starp svētajām pilsētām Meku un Džidu, kā arī viesus uz galvenajiem sporta pasākumiem galvaspilsētā Rijādā un citiem tūrisma galamērķiem.

Tiek solīts, ka pirmie 50 lidaparāti tiks piegādāti līdz 2029. gadam.

Pasaulē

6. augusta rītausmā artilērija likvidēja Krievijas bruņoto spēku nocietinājumus uz robežas, un svešā valodā runājoši, Rietumos apmācīti kareivji devās iekšā Krievijas teritorijā — kaut kas nebijis kopš Otrā pasaules kara. Un visi to ir uztvēruši apbrīnojami mierīgi, pat tie, pa kuru zemi tagad bradā NATO parauga zābaki.

Svarīgākais