Sievietei izmaksā krietnu summu par to, ka priekšnieks speciāli klepojis virsū

© Pixabay

Kāda sieviete no sava bijušā darba devēja ir saņēmusi kompensāciju vairāk nekā 30 000 eiro par to, ka viņas priekšnieks Covid pandēmijas laikā apzināti klepojis viņai sejā, ziņo independent.co.uk.

Tiesnesis Tobiass Vincents Raiens sacīja, ka darba devējs Kevins Deiviss plānojis sievieti “izsmiet un iebiedēt” viņas veselības problēmu dēļ.

62 gadus vecajam Deivisa pieder Velsā bāzēts automašīnu tirdzniecības uzņēmums „Cawdor Cars”. Tiesā izskanēja, ka sieviete no 2017. līdz 2020. gadam strādāja uzņēmumā Rietumvelsā, un incidents notika tieši pirms Apvienotās Karalistes pirmās mājsēdes.

Viņa bija lūgusi kolēģiem darbiniekiem sociāli distancēties no viņas (saskaņā ar tā laika valdības norādījumiem) viņas psoriātiskā artrīta un autoimūnā stāvokļa dēļ.

Tiesnesis Raiens atklāja, ka Deivisa kungs ir ņirgājies par savu darbinieci un klepus gadījumu nosauca par īpaši “šausmīgu”. Viņa aizgāja no darba, jo kļuva par upuri; tas bija galvenais un nozīmīgākais faktors viņas lēmumā.”

Viņš lika sievietei no „Cawdor Cars” izmaksāt aptuveni 30 000 eiro, kā kompensāciju par morālo kaitējumu, kā arī teju 5000 eiro no Deivisa kunga personīgi.

Pēc tiesas sēdes, runājot ar medijiem, sieviete sacīja: “Viņš zināja par manu veselības stāvokli. Viņš zināja, ka man nav imūnās aizsardzības medikamentu dēļ, kas man bija jālieto, un viņš apzināti klepoja man sejā.”

Svarīgākais