Briesmīga slepkavība Zviedrijā: divi briti atrasti nošauti sadegušā nomas automašīnā

© Pixabay.com

Zviedrijas policija izmeklē dubultslepkavību pēc tam, kad sadegušā nomas automašīnā, kuru vadīja Lielbritānijas pilsonis, tika atrasti divi līķi, ziņo "lrytas.lt".

Svētdien tika atrasti nošauts vadītājs un pasažieris, kas brauca pāri Dānijas un Zviedrijas robežai.

Kopenhāgenas lidostā nomāta "Toyota RAV4" tika atrasta aizdedzināta kādā Malmes industriālajā rajonā.

Automašīnu noīrējis Lielbritānijas pilsonis, un Zviedrijas tiesu ekspertu komanda strādā, lai identificētu upurus.

Zviedrijas policijas pārstāve Kerstina Gosē sacīja, ka policija meklē aculieciniekus, kuri minētajā rūpnieciskajā rajonā, kur notika apšaude, redzējuši melnu "Toyota" automašīnu.

“Mēs nedomājam, ka viņi ir Dānijas pilsoņi, tas ir viss, ko mēs šobrīd varam teikt. Mūs interesē jebkuri novērojumi, kas varētu būt kaut kādā veidā saistīti ar šo notikumu šajā laika periodā,” skaidroja policijas pārstāce.

Zviedrijas policija atteicās komentēt, vai incidents ir saistīts ar bandu vardarbību. Izmeklēšanā iesaistījās arī Interpols, jo upuri ceļojumu laikā šķērsoja starptautiskās robežas.

Zviedrija pēdējos gados ir bijusi populāra konflikta vieta starp bandām, kas cīnās par ieroču un narkotiku kontrabandu, un tajā ir otrs augstākais mirstības līmenis no ieroču noziegumiem Eiropā uzreiz aiz Albānijas.

2022. gadā Zviedrijā notika 391 apšaude, no kurām 62 bija letālas. Ar ieročiem izdarīto slepkavību skaits galvaspilsētā Stokholmā 2022. gadā bija aptuveni 30 reizes lielāks nekā Londonā, rēķinot uz vienu iedzīvotāju.

Svarīgākais