Vairāki desmiti migrantu iesaistās sadursmēs ar krasta apsardzi Tunisijā

© Unsplash

Tunisijā trešdien tika aizturēti 38 migranti no Zemsahāras valstīm pēc viņu sadursmēm ar krasta apsardzi, kas bija pārtvērusi migrantu laivu mēģinājumā doties uz Eiropu, ziņoja Tunisijas mediji.

Migranti uzbruka krasta apsardzei, kas mēģināja novērst viņu došanos jūrā no piekrastes pilsētas Sfaksas. Šī pilsēta ir galvenais izbraukšanas punkts migrantu braucieniem uz Itāliju.

Kad migranti tika aplenkti, viņi meta akmeņus uz krasta apsardzes darbiniekiem un sagrāba nelielu laivu, kurā viņi atrada drošības spēku aģentu un vēlāk sasēja viņam rokas," medijiem stāstīja Sfaksas provinces tiesas preses sekretārs Hišems ben Aijads.

Migranti "arī iegrūda jūrā citu drošības spēku aģentu pēc viņa ievainošanas krūtīs ar asu priekšmetu", bet "viņa stāvoklis ir stabils", piebilda Hišems ben Aijads.

Tunisija un tās kaimiņvalsts Lībija ir galvenās izbraukšanas vietas migrantiem, kas mēģina no Āfrikas nokļūt Eiropā, šķērsojot Vidusjūru.

Saskaņā ar Tunisijas Iekšlietu ministrijas ziņām, valstī pašlaik atrodas apmēram 23 000 nelegālo migrantu.

Tunisijas prezidents Kaīss Sajeds 2023. gadā teiktā runā apgalvoja, ka "nelegālo migrantu ordas" rada demogrāfiskus draudus Tunisijai. Pēc šīs runas pastiprinājās Zemsahāras migrantu mēģinājumi šķērsot Vidusjūru.

Tunisija un Eiropas Savienība pērnā gada vasarā panāca "stratēģisku partnerību", saskaņā ar kuru Tunisija saņēma finansiālu palīdzību 105 miljonu eiro vērtībā apmaiņā pret centieniem atturēt migrantus no došanās jūrā.

Svarīgākais