“Domāju, ka nomiršu”. Vīrietis iestrēgst liftā uz 42 stundām

© Pixabay.com

Vīrietis Indijā, kurš 42 stundas bija iesprostots slimnīcas liftā bez ēdiena vai ūdens, sacīja, ka baidījies - viņš tur nomirs, raksta BBC.

59 gadus vecais Ravindrans Nairs sestdienas pēcpusdienā iekāpa liftā, lai dotos pie ārsta. Viņš palika iestrēdzis liftā līdz pirmdienas rītam, kad lifta operators viņu atrada. Tagad viņš atrodas slimnīcā un tiek ārstēts no dehidrācijas un muguras sāpēm.

Vīrieša ģimenes locekļi sākotnēji domāja, ka viņš ir darbā, taču vēlāk sazinājās ar policiju un sāka viņu meklēt.

Incidents ir nokļuvis ziņu virsrakstos, no darba atstādināti trīs tehniķi, un sākta izmeklēšana. Medicīnas koledžas amatpersonas un valsts veselības ministrs ir atvainojušies Naira kungam.

Nairs stāstīja BBC, ka iesprostots viņš mēģināja zvanīt uz liftā norādīto avārijas dienestu izsaukšanas numuru, taču atbildes nebija. Viņš arī mēģināja sazvanīt savu sievu, kas strādā slimnīcā, un "ikvienu citu, par kuru es varētu iedomāties", taču zvanus neizdevās veikt.

"Es sāku krist panikā un dauzīt pa lifta durvīm, lai piesaistītu uzmanību. Tad mans telefons nokrita uz grīdas un pārstāja darboties," viņš stāstīja.

"Es kliedzu un kliedzu pēc palīdzības un mēģināju ar rokām atraut durvis. Liftā bija tumšs, bet, par laimi, bija pietiekami daudz gaisa, lai elpotu."

Pēc tam viņš soļoja pa riņķi, atkal un atkal nospiežot trauksmes zvanu, cerot, ka tas noskanēs un piesaistīs kāda uzmanību, taču bez panākumiem.

"Stundām ritot, man nebija ne jausmas, vai ir diena vai nakts, jo iekšā bija piķa tumšs. Kad noguru, gulēju kaktā. Nācās izmantot citu stūri, lai urinētu," viņš stāsta.

Nairs sacīja, ka viņš sāka regulāri apmeklēt slimnīcu pirms dažiem mēnešiem pēc tam, kad viņš nokrita vannas istabā un sāka ciest no muguras sāpēm.

"Sestdien mēs ar sievu devāmies uz tikšanos ar ārstu, un man veica rentgena skenēšanu mugurai, jo pēc nesenā ceļojuma es piedzīvoju stipras sāpes," viņš atceras.

Kad ārsts lūdza apskatīt viņa asins analīžu rezultātus, pāris saprata, ka viņi tos ir aizmirsuši mājās. Tā kā sievai bija jāierodas darbā, Naira kungs devās mājās, lai atvestu rezultātus.

Parasti, apmeklējot slimnīcu, viņš un viņa sieva izmantoja liftu, kas paredzēts darbiniekiem. Taču šoreiz viņš iekāpa liftā, kas bija paredzēts pacientiem un apmeklētājiem, lai paceltos uz otro stāvu.

"Liftā nebija neviena cita, taču dega gaisma, tāpēc es nedomāju, ka kaut kas nebūtu kārtībā," viņš saka.

Lifts sāka celties, bet, tuvojoties otrajam stāvam, tas ar būkšķi nogāzās uz leju un iestrēga starp pirmo un otro stāvu.

Viņš toreiz nezināja, ka viņa pārbaudījums ilgs gandrīz divas dienas.

"Es sāku domāt, vai es nomiršu liftā. Es uztraucos par savu sievu un bērniem un domāju par saviem nelaiķiem vecākiem un senčiem.”

Palīdzība beidzot ieradās pirmdienas rītā ap pulksten 6.00 pēc vietējā laika, kad operators atvēra durvis - 42 stundas pēc viņa pārbaudījumu sākuma.

Kad Neira kungs tika izglābts, pirmais, ko viņš izdarīja, bija zvans savai sievai, kura nenojauta, ka viņas pazudušais vīrs ir iesprostots viņas darbavietā.

Svarīgākais