ES tiesa noraida "TikTok" īpašnieku prasību

© Pixabay

Videoapmaiņas platformas "TikTok" īpašniece Ķīnas kompānija "ByteDance" atbilst noteikumiem, ar kuriem Eiropas Savienībā (ES) papildu regulējums tiek attiecināts uz lielām tehnoloģiju kompānijām, trešdien paziņoja ES Vispārējā tiesa.

Tiesa noraidīja "ByteDance" sūdzību par tās iekļaušanu tā dēvēto tiešsaistes vārtziņu sarakstā, kurā ir arī "Alphabet", "Amazon", "Apple", "Meta" un "Microsoft", kam saskaņā ar Digitālo tirgu aktu (DTA) noteiktas papildu prasības darbībai 27 valstu blokā.

DTA spēkā stājas šogad ar mērķi ierobežot lielo tehnoloģiju kompāniju dominēšanu tirgū, lai patērētājiem būtu plašākas pakalpojumu izvēles iespējas.

"TikTok" uzstāja, ka neatbilst vārtziņa - platformas, kas ar pamatpakalpojumiem nodrošina svarīgu vārteju starp uzņēmumiem un patērētājiem - kritērijiem, jo ir jauns spēlētājs sociālo mediju tirgū, kas konkurē ar tādiem nozarē ietekmīgiem uzņēmumiem kā "Meta" kontrolētajām platformām "Facebook" un "Instagram".

Tomēr tiesneši atzina, ka kopš 2018.gada "TikTok" lietotāju skaits ir strauji audzis un tā pozīcijas ir nostiprinājušās.

"TikTok" pauda sarūgtinājumu ar ES Vispārējās tiesas lēmumu, solot izvērtēt turpmākus juridiskos soļus, un norādīja, ka jau ir veikusi pasākumus, lai atbilstu DTA nosacījumiem.

DTA spēkā stājās martā. Tajā cita starpā izklāstītas prasības lielajām tehnoloģiju kompānijām, lai nodrošinātu lielāku izvēli patērētājiem, un paredzēti sodi par prasību neievērošanu.

ES Vispārējās tiesas spriedumu var pārsūdzēt ES Tiesā.

Svarīgākais