FIB atbloķējis Trampa šāvēja tālruni

© Scanpix

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) darbinieki veica kratīšanu Donalda Trampa šāvēja Tomasa Metjū Krūksa dzīvesvietā, un viņiem izdevās uzlauzt viņa tālruni, raksta “Financial Times”.

Atgādinām, ka Krūkss ievainoja Trampu uz skatuves kampaņas pasākumā Pensilvānijā.

FIB rūpīgi pārbauda Krūksa elektroniskās ierīces un intervē lieciniekus, kuri apmeklēja Trampa publisko pasākumu, tomēr aģentūra norādīja, ka izmeklēšana joprojām ir sākuma stadijā.

Krūksa rīcības motīvs joprojām nav zināms - arī viņa tālrunī nav nekādu norāžu, kas liktu saprast lietas motīvu. FIB apskatīja Krūksa telefonsarunu ierakstus un neatrada neko, kas izskaidrotu, kāpēc viņš uzkāpa uz jumta un raidīja šāvienu uz bijušo prezidentu.

“The Wall Street Journal” norāda, ka, lai gan Krūkss bija tikai 20 gadus vecs, viņš neatstāja lielu digitālo pēdu nospiedumu - viņš nav publicējis nevienu publisku ierakstu sociālajos medijos vai veidojis sakarus ar saviem vienaudžiem tiešsaistē.

Zināms, ka Krūkss interesējas par vēsturi un sabiedrību, taču, pēc skolasbiedru teiktā, viņš nebija īpaši politiski aktīvs. Pēc klasesbiedru teiktā, Krukss bija vientuļš jauneklis, kurš vidusskolā tika iebiedēts. Tomēr viņš gandrīz gadu bija arī vietējā šaušanas kluba biedrs.

Krūksa kaimiņiene pirmdien sacīja, ka viņas bērni reiz spēlējušies ar Krūksu. Pēc kaimiņu teiktā, Krūkss bijis pieklājīgs bērns.

"Viņš bija kluss, varbūt nedaudz citādāks, bet daudzi bērni tādi ir," sacīja kaimiņiene.