Medvedčuks uzrakstījis vēstuli Trampam. Kas tajā rakstīts?

© Pixabay.com

Par Ukrainas valsts nodevību aizdomās turētais bijušais deputāts aicina Donaldu Trampu atstāt Ukrainu bez militāras palīdzības uz pilna mēroga Krievijas agresijas fona, ziņo unian.net.

Bijušais Ukrainas parlamenta deputāts Viktors Medvedčuks, kurš šobrīd dzīvo Krievijas Federācijā, nosūtījis vēstuli ASV prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam, kurā stāsta par "ukraiņu pēdām" sestdien notikušajā atentāta mēģinājumā.

Medvedčuks vēstulē īpaši atzīmēja, ka Tramps savos vēlēšanu paziņojumos solīja panākt mieru Ukrainā.

"Bet šis miers nozīmē, ka jūs atdosiet varu nacistu Zelenska režīmam un viņa amerikāņu manipulatoriem Baidena administrācijā. Tieši šī iemesla dēļ, dārgais Trampa kungs, jūs esat kļuvis par Ukrainas neonacista Zelenska personīgo ienaidnieku. Šis nelietis neapstāsies, līdz jūs neapturēs prezidenta vēlēšanās, manuprāt, arī slepkavības mēģinājuma gadījumā parādīsies Ukrainas pēdas,” teikts vēstulē.

Turklāt vēstules tekstā it kā arī esot ietverts paziņojums, ka Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks esot "apsolījis iznīcināt ukraiņus, kuri iestājas par mieru ar Krieviju".

Medvedčuks vēstulē Trampam arī atkārtoja klasiskos Kremļa naratīvus, ka militārā palīdzība Ukrainai it kā "veicina eskalāciju un rada ievērojamus ieroču novirzīšanas un izplatīšanas riskus pat pēc konflikta beigām".

Tāpat izskanēja Medvedčuka apgalvojumi, ka Ukrainas prezidents it kā uzurpējis varu Ukrainā un bijis personīgi ieinteresēts kara turpināšanā. Mevdedčuks arī tieši aicina Trampu pārtraukt atbalstīt Ukrainu ar ieročiem.

Svarīgākais