Kašmirā izceļas apšaude; vairāki Indijas karavīri gājuši bojā

© Pixabay

Apšaudē ar nemierniekiem Indijas Kašmiras apgabalā nogalināti vismaz četri Indijas karavīri, tai skaitā virsnieks, otrdien paziņojusi Indijas armija.

Apšaude notika mežā Džammu reģiona Dodas apgabalā.

Ziņu aģentūra AFP, atsaucoties uz anonīmu avotu, ziņo, ka vēlāk no gūtajiem ievainojumiem miris arī viens policists.

Dienu iepriekš Indijas armija paziņoja, ka nogalinājusi trīs iespējamos kaujiniekus, kas mēģināja iekļūt no Pakistānas kontrolētās puses Kašmiras daļā, ko kontrolē Indija.

Drošības spēki pirmdienas vakarā devās pretterorisma operācijā uz Džammu reģionu, aptuveni 135 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Šrīnagaras, kad patruļai uzbruka kaujinieki un izcēlās apšaude, paziņoja armija.

Pagaidām neviens grupējums nav uzņēmies atbildību par notikušo.

Uz reģionu nosūtīti papildus drošības spēki, kas meklē šāvējus kalnu mežos. Šogad reģionā kaujinieku uzbrukumos nogalināti jau vairāk nekā desmit Indijas karavīri un policisti.

Indijas amatpersonas apgalvo, ka kaujinieki veikuši taktiskas izmaiņas savos uzbrukumos. Viņi ir pārcēluši savas operācijas no Kašmiras ielejas, kur iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi, uz dienvidu Džammu reģionu, kur dominē hinduisti un kur pretpasākumi nav tik spēcīgi, aģentūra AFP citēja kādu anonīmu amatpersonu.

Viņi ir atraduši plaisu," pirmdien žurnālistiem sacīja reģiona policijas priekšnieks R. R. Svains, runājot par kaujinieku infiltrāciju reģionā. "Mēs ar to tiksim galā," solīja policijas priekšnieks.

Pagājušajā nedēļā pieci karavīri tika nogalināti kaimiņos esošajā Kathuas apgabalā.

Pamatā musulmaņu apdzīvotā Kašmira ir sadalīta starp Indiju un Pakistānu, taču abas pretendē uz visu Kašmiras teritoriju. Kopš 1947.gada, kad beidzās Lielbritānijas koloniālā pārvalde, Kašmiras dēļ starp Indiju un Pakistānu izcēlušies jau divi kari.

Kopš 1989.gada pret Indijas spēkiem reģionā cīnās vairāki separātistu grupējumi, kas vēlas panākt teritorijas neatkarību vai apvienošanos ar Pakistānu. Indija apgalvo, ka Pakistāna sponsorē šos kaujiniekus.

Svarīgākais