Ar motivāciju, ka "armija nogalina cilvēkus viņa valstī", kāds vīrietis sadūris karavīru Francijā

© Depositphotos

Vīrietis ar nazi pirmdien Parīzē sadūra karavīru, kurš sargāja dzelzceļa staciju, un uzbrucējs pēc tam tika aizturēts, paziņoja Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns.

Uzbrukums Austrumu stacijā (Gare de l'Est) Parīzes ziemeļos notika nepilnas divas nedēļas pirms Parīzes olimpisko spēļu sākuma.

Karavīrs tika ievainots plecā, bet viņa dzīvība nav apdraudēta.

Uzbrukumā aizdomās turētais ir 40 gadus vecs Francijas pilsonis, kurš dzimis Kongo Demokrātiskajā Republikā, sacīja ziņu avots policijā.

Uzbrucējs ir nosaucis sevi par kristieti un uzbrukuma brīdī bija kliedzis "Dievs ir dižens" franču valodā, piebilda cits policijas ziņu avots.

Aizturētais sacīja, ka uzbrucis karavīram "tāpēc, ka armija nogalina cilvēkus viņa valstī", pavēstīja otrais ziņu avots.

"Mūsu domas ir ar karavīru, kurš šovakar tika ievainots Austrumu stacijā," paziņoja bruņoto spēku ministrs Sebastjēns Lekornī sociālo mediju platformā "X".

Ministrs sacīja, ka karavīrs piedalījās īpašā militārā operācijā svarīgāko Parīzes objektu apsargāšanai. Šāda operācija notika arī pēc islāmistu uzbrukumiem satīriskajam laikrakstam "Charlie Hebdo" 2015. gadā.

2017. gada februārī kāds ēģiptietis ar mačeti uzbruka karavīriem pie Luvras muzeja Parīzes centrā, kliedzot arābu valodā "Allāh akbar" (''Dievs ir dižens").

Svarīgākais