"Skatoties video, nepamet sajūta par "falšu","; daļa sabiedrības atentāta mēģinājumu pret Trampu uzskata par teātri

© Scanpix

Atentāta mēģinājums pret ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu varētu saliedēt viņa atbalstītājus, aģentūrai LETA sacīja politikas zinātnes doktors, ASV politikas vērotājs Mārtiņš Hiršs.

Viņš atgādināja, ka Tramps ir pieredzējusi persona ASV politikā. "Ir cilvēki, kam viņš izteikti patīk, bet ir cilvēki, kam viņš izteikti nepatīk ar savām radikālajām idejām," pauda eksperts.

Hirša vērtējumā notikušais ir "traģiski un briesmīgi", bet, iespējams, tas saliedēs Trampa atbalstītājus, ļaus vēl vairāk demonizēt oponentus un pagriezt visu par labu republikāņu kandidātam.

"Cilvēku raksturo viņa rīcība, īpaši stresā. Trampa spēja momentā savākties, sekundē nolasīt situāciju, asiņojošu seju izkliegt kaujas saucienu pūlim.. Viņš pārstāv tīru alfa-vīrieša arhetipu, tādēļ viņu iespējams vai nu tikai apbrīnā respektēt vai bezspēkā ienīst kā tēva figūru," vietnē "X" D. Trampa reakciju raksturo Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs, bērnu un pusaudžu psihoterap Nils Konstantinovs.

Komentāros vairums cilvēki gan nepiekrīt šim viedoklim:

Mary: Vai tomēr laicīgi saskaņota auss "pēkšņa" trauma. Teatrālais atentāts.

Anna: Nedaudz šauri. Konkrēti man nav ne 1., ne 2. Skatoties video, nepamet sajūta par "falšu". Tas arī viss, kas nāk prātā. Nekādu spēcīgāku emociju neraisa. Esmu redzējusi sievietes rīkojamies daudz drosmīgāk.

Ivo: Tas, ko Tu uzrakstīji, ir tikai beta un pārējo vīriešu viedoklis. Un viņu liktenis, es pat teiktu. Tie, kas ir alfa tēviņi, nekad nevienu apbrīnā nerespektē, un bezspēkā neienīst. Viņi tikai novērtē, der, neder, mīkstais vai nē, un pieņem lēmumus.

Pele: Manuprāt, prātu izkūkojis narciss nevis alfa.

Aivars: Alfa, ne alfa, bet tāda aukstasinība un spēja nezaudēt kontroli ekstrēmās situācijās ir mazāk kā 1 procentam cilvēku. Pārējie alfas ceļ seksti tikai pārliecinoša pārākuma gadījumā. Patīk, nepatīk, bet respekts!

Edis: Respektēt, cik viņš labs aktieris, ka pat savu ausi nežēlo. Nu gluži kā Pikaso.

Kā vēstīts, republikāņu Baltā nama vadītāja kandidāts Tramps sestdien tika ievainots ausī apšaudē vēlēšanu kampaņas mītiņā, un notikušais tiek izmeklēts kā atentāta mēģinājums.

Pēc apšaudes Pensilvānijas štata Batleras pilsētā 78 gadus vecais eksprezidents tika aizvests no skatuves uz automašīnu, un uz viņa sejas bija asinis. Viņš vēlāk ierakstā savā sociālajā tīklā "Truth Social" pavēstīja, ka lode izgājusi cauri viņa labās auss augšējai daļai.

Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata.

Svarīgākais