Āzijas bagātākais cilvēks kāzām iztērē 230 miljonus eiro

© Depositphotos

Indijā greznās svinībās sestdien apprecējies Āzijas bagātākā cilvēka - Mukeša Ambani - jaunākais dēls.

Ananta Ambani un Radhikas Merčantas kāzas Mumbajā tiek uzskatītas par šā gada ekstravagantāko notikumu, kurā piedalās slavenības, uzņēmēji un politiķi no visas pasaules. Pasākums, kura izmaksas tiek lēstas ap 250 miljoniem ASV dolāru (230 miljoni eiro), apliecina ne tikai Ambani neaptveramo bagātību, bet arī pieaugošo ietekmi sociālajās aprindās.

Ar kāzu svinībām noslēdzās mēnešiem ilga gatavošanās, kuras laikā dažādos pasākumos viesus izklaidēja popmūzikas zvaigznes, piemēram, Riana un Džastins Bībers.

Četru dienu kāzu svinību kulminācija sākās piektdien ar tradicionālu indiešu kāzu ceremoniju, kam seko izsmalcināta pieņemšana. Viesu vidū ir gan bijušie britu premjerministri Tonijs Blērs un Boriss Džonsons, gan Saūda Arābijas naftas koncerna "Aramco" vadītājs Amins Nasers, kā arī tādas slavenības kā Adele, Lana del Reja, Dreiks, Deivids Bekhems, Kima Kardašjana, Džons Sena, Niks Džonass ar sievu Prianku Čopru. Ambani ģimene viesu sarakstu nav publiski apstiprinājusi.

Starptautiskie viesi ir ģērbušies Indijas modes dizaineru darinātos tērpos.

Kāzu svinību dēļ policija noteikusi satiksmes ierobežojumus Mumbajā.

Līgavaiņa tēvs Mukešs Ambani ir pasaulē devītais bagātākais cilvēks. Viņa turība tiek lēsta 116 miljardu ASV dolāru apmērā, liecina izdevuma "Forbes" dati. Viņš ir bagātākais cilvēks Āzijā. Ambani konglomerāta "Reliance Industries", kas darbojas naftas ķīmijas produktu, naftas un gāzes, telekomunikāciju un mazumtirdzniecības jomās, apgrozījums gadā pārsniedz 100 miljardus dolāru.

29 gadus vecais līgavainis Anants pārrauga konglomerāta atjaunīgās un zaļās enerģijas atzarus. Viņš vada 1200 hektāru plašu dzīvnieku patversmi.

Līgavai arī ir 29 gadi. Radhika ir farmācijas nozares uzņēmēja Virena Merčanta meita un viņa kompānijas "Encore Healthcare" mārketinga direktore.

Ambani ģimenes kāzu svinības turpinās vairākus mēnešus. Martā trīs dienu svinībās 1200 viesiem uzstājās Riana un citas zvaigznes, bet maijā ģimene viesiem sarīkoja trīs dienu kruīza braucienu no Itālijas uz Franciju, kur uzstājās Keitija Perija un "Pitbull".

Svinību laikā 2. jūlijā ģimene noorganizēja masu kāzas vairāk nekā 50 pāriem no zemākiem sabiedrības slāņiem.

Pagājušajā nedēļā simtiem viesu uzstājās Džastins Bībers un Bolivudas zvaigznes.

2018. gadā Ambani meitas kāzu svinību pasākumā uzstājās Bejonse, bet viesu vidū bija bijušie ASV valsts sekretāri Hilarija Klintone un Džons Kerijs.

Svarīgākais