„Washington Post” saraksta hipotētisku Baidena atkāpšanās runu

© Unsplash

Izdevuma „Washington Post” redakcijas kolēģija ir uzrakstījusi hipotētisku ASV prezidenta Baidena atkāpšanās runu tā, it kā viņš to būtu teicis ceturtajā jūlijā.

Runā tiek apspriests, kā valsts dibinātāji zināja, ka pastāv "dzīves sezonas" un "dienesta sezonas", ar ko hipotētiskais Baidens attiecas uz paša dzīvi un laiku prezidenta amatā.

"Viņi arī zināja, ka paļaušanās uz vienu indivīdu, karali, var radīt spēka ilūziju, bet tā būs trausla," teikts runā. "Pēdējo dienu laikā es to visu esmu pārdomājis. Mana dienesta sezona tuvojas noslēgumam. Tā bija patiesība, kurai grūti stāties pretī.

Taču tā ir dabiska lietu gaita — tikpat acīmredzama kā pāreja no pavasara uz vasaru, no rudens uz ziemu, tāpēc esmu nolēmis izstāties no Amerikas Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanu cīņas,” raksta „Washington Post”.

Kā nākamos soļus izdevuma redakcijas kolēģija ierosina atklātu demokrātu kongresu, kas ietvertu debates, kurās piedalītos viceprezidente Kamila Herisa.

Runā tiek uzsvērtas bijušā prezidenta Donalda Trampa "unikālās briesmas" viņa apgalvojumā, ka viņš ir vienīgais, kurš var vadīt nāciju, bet hipotētiskais Baidens apgalvo, ka viņš "nepieļaus tādu pašu kļūdu", pat ja liela daļa no viņa "vēlēsies palieciet cīņā."

"Taču šobrīd tautai ir vajadzīgs kaut kas, ko es nevaru nodrošināt: līderis ar enerģiju, lai vadītu enerģisku kampaņu un pēc tam strādātu Amerikas labā turpmākos četrus gadus," teikts hipotētiskajā runā.

Laikā no šī brīža līdz vēlēšanām hipotētiskais prezidents Baidens sola atbalstīt nākamo demokrātu kandidātu, vienlaikus uzsverot savu mantojumu prezidenta amatā pretstatā Trampa pilnvaru termiņam pirms četriem gadiem.

"Amerikāņi, es aicinu jūs meklēt savu dvēseli tāpat kā es," teikts „Washington Post” redakcijas uzrunā. "Vai mēs esam tik nepārliecināti par sevi, ka mēs pilnvarosim topošo karali, kuram aktīvistu Augstākā tiesa ir piešķīrusi plašas pilnvaras?

"Vai arī mēs atskatīsimies uz Vašingtonas piemēru amerikāņu dzīves pavasarī un atzīsim, ka mūsu neatkarība ir balstīta uz kalpošanu, upurēšanos, gatavību vienam otrā uzņemties labāko un ticību, ka būs labāki gadalaiki?" rakstīts nepateiktās runas noslēgumā.

Runas par teorētisku Baidena atkāpšanās no priekšvēlēšanu cīņas aktualizējušās pēc viņa vājā snieguma prezidenta kandidātu debatēs. Savas šaubas par esošā ASV prezidenta spēju vadīt lielvalsti divus termiņus pēc kārtas, publiski pauduši vairāki prominenti demokrāti kā arī sabiedrība plaši pazīstamas personības, piemēram, Džordžs Klūnijs.

Svarīgākais