Pilsētas dome pārim uzliek četrciparu lielu sodu par piemēslotas teritorijas sakopšanu

© unsplash.com

Veronika Maika ar savu dzīvesbiedru Zoltanu Pinteru no Stafordšīras Lielbritānijā nolēma paveikt labu darbu un sakopt apkārtni. Kā viņi min, tad teritorija pie viņu un kaimiņu mājām bija pilna ar atkritumiem. Cilvēki visbiežāk atkritumus nometa turpat uz zemes, nevis ielika atkritumu konteineros. Pārim tas bija apnicis, viņi pie mājas blakus esošo teritoriju sakopa un Trentas pilsētas dome viņiem par labo darbu uzlika četrciparu lielu naudas sodu, raksta "Daily Star".

Kā stāsta Veronika, tad pie viņu un kaimiņu īpašuma ir neapskaimniekota teritorija, kur cilvēki mēdz izmest atkritumus. Svešinieki atkritumus nomet turpat zemē, nevis iemet atkritumu tvertnē.

Gadiem ilgi tur ir krājušies dažādi atkritumi, kuri piesaistījuši grauzējus, putnus un klaiņojošus kaķus.

Pārim tas bija apnicis un viņi nolēma piemēsloto teritoriju sakopt. Viņi savāca visus atkritumus un ielika tos kartona kastēs, un kastes turpat atstāja.

Tuvumā dzīvojošie par Veronikas un Zoltana darbu bija priecīgi, jo beidzot bija ieviesta kārtība. Tomēr citās domās bija pilsētas dome. Kādu dienu viņi saņēma vēstuli, kurā rakstīts, ka viņiem ir piespriests 1200 britu mārciņu liels sods. Viņi bija atkritumus ievietojuši kartona kastēs uz kurām bija virsū viņu vārds un pilsētas dome, nenoskaidrojot lietas iemeslus, pieņēma, ka tie ir viņu personīgie atkritumi, kā rezultātā pāris tika sodīts par nelikumīgu atkritumu izmešanu. “Mēs tikai gribējām sakopt savu ielu, un tā ir pateicība no domes," stāsta Veronika.

Pāris nekavējoties sazinājās ar pilsētas domi, lai izskaidrotu, kāpēc neapsaimniekotā teritorijā vienkopus stāv kastes ar atkritumiem. Tomēr dome neņēma vērā viņu skaidrojumus un sodu neatcēla.

Pārim pēc labā darba paveikšanas ir palikusi rūgta pēcgarša. Viņi pa daļām cenšas samaksāt piespriesto sodu un atzīst, ka vairs nekad nesakops piemēslotas teritorijas.

Svarīgākais