Izraēla: Iznīcināti vai ievainoti 60% "Hamās" kaujinieku

© Depositphotos

Kopš Izraēlas un palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" kara sākuma pagājušā gada 7.oktobrī iznīcināti vai ievainoti 60% "Hamās" kaujinieku, trešdien paziņojis Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants.

Galants ziņojumā par kara pirmajiem deviņiem mēnešiem uzsvēra, ka Izraēla ir apņēmības pilna sasniegt savus kara mērķus - izskaust "Hamās" un atbrīvot "Hamās" gūstā esošos izraēliešus.

Pērn 7.oktobrī "Hamās" Izraēlas dienvidos sarīkoja slaktiņu, nogalinot apmēram 1200 cilvēku un nolaupot vēl aptuveni 250. Reaģējot uz slaktiņu, Izraēla sāka plašu militāru ofensīvu Gazas joslā.

Galants uzslavēja Izraēlas karavīrus par to, ka viņi "savu darbu veic ar atdevi, pašaizliedzību un panākumiem", un sacīja, ka "sasniegumu ir daudz".

Izraēla ir sākusi jaunas ofensīvas Gazas pilsētā un ap Rafahu un Hānjūnīsu, vienlaikus uzturot kontaktus ar starptautiskajiem vidutājiem par nosacījumiem miera sarunām ar "Hamās".

"Mēs esam iznīcinājuši vai ievainojuši 60% "Hamās" teroristu" un likvidējuši lielāko daļu no palestīniešu grupējuma 24 bataljoniem, paziņoja Galants.

Pasaulē

6. augusta rītausmā artilērija likvidēja Krievijas bruņoto spēku nocietinājumus uz robežas, un svešā valodā runājoši, Rietumos apmācīti kareivji devās iekšā Krievijas teritorijā — kaut kas nebijis kopš Otrā pasaules kara. Un visi to ir uztvēruši apbrīnojami mierīgi, pat tie, pa kuru zemi tagad bradā NATO parauga zābaki.

Svarīgākais