Tūristu pērle pārvēršas par asiņainu cīņas vietu; tas notiek pat bērnu acu priekšā

© Pixabay.com

Gleznaino Fēru salu Hvannasundas ciemā senā festivāla “Grindadrap” laikā, ik gadu nežēlīgi cieš simtiem delfīnu, vēsta “Vinegret.cz”

Pagājušajā piektdienā Fēru salās, Ziemeļatlantijas arhipelāgā, norisinājās šokējoši notikumi, kas izraisīja sašutumu dzīvnieku aizstāvju vidū. Salā norisinājās “Grindadrap”- sena melno delfīnu rituālu medību tradīcija, kuras laikā nežēlīgā veidā tika nogalināti vairāk kā 50 zīdītāju.

Vēl nedēļu iepriekš, tajā pat ciematā, rituāla sekotāji nogalināja vairāk kā 200 delfīnu. Pēc britu dabas aizsardzības "Neptune’s pirates UK" organizācijas datiem, 2024.gadā Fēru salās šāda veida medības plānotas 26 līčos.

"Grindadrap" process ir ļoti nežēlīgs: zvejas laivas aplenc un iedzen delfīnu baru līcī, kam seko nežēlīga dzīvnieku nogalināšana ar nažiem un harpūnām skatītāju, pat bērnu, acu priekšā. Dzīvnieku aizstāvji guvuši liecības, ka dažiem slaktiņa dalībniekiem nav bijušas makšķernieku licences un slepkavības veiktas īpaši lēnā un mokpilnā veidā.

Lai gan Dānija, kas ietver Fēru salas, nesen aizliedza medības uz vaļveidīgo kārtas dzīvniekiem, vietējās reģiona iestādes panāca, ka" Grindadrap" ir izņēmums. Tomēr dzīvnieku aizstāvji atzīmē, ka lielākā daļa medījuma tiek vienkārši izmesta, tā kā mūsdienu Fēru salu iedzīvotāji nav tik nabadzīgi, kā to priekšteči, kuri medījumus guva pārtikas nolūkiem.

“Reizi par visām reizēm izkliedēsim mītus: nežēlīgās delfīnu slepkavības Fēru salās - tās nav nabadzīgo cilvēku roku darbs. "Grindadrap" - tas ir asiņains sporta veids, kura laikā nogalina vairāk, nekā var patērēt. Grezno automašīnu parāde Hvannasundas ciemā liecina par bagātu sabiedrību, kas plaukst, pateicoties lašu un zivju eksportam. Fēru iedzīvotāji nebūt nav nabadzīgi,” ziņo dzīvnieku aizstāvji.

Neskatoties uz tradīcijām, viņi aicina "Grindadrap" atzīt par nelikumīgu, jo tā nodara ciešanas dzīvām būtnēm, kuras spēj izjust sāpes un emocijas. "Neptune’s pirates UK" aicina tūristus boikotēt Fēru salas, kamēr netiks pārtrauktas barbariskās darbības.



Svarīgākais