Pasaulslavenais aktieris Vilems Defo saņem prestižu darba piedāvājumu

© Depositphotos

Par Venēcijas Biennāles teātra departamenta māksliniecisko direktoru iecelts amerikāņu aktieris Vilems Defo, ziņo "Euronews".

Šo lēmumu apstiprinājis arī Biennāles direktoru padomes priekšsēdētājs Pietrandželo Buttafoko. “Tas ir gods paziņot par Vilema Defo iecelšanu Biennāles teātra direktora amatā. Es, tāpat kā citi, nevaru sagaidīt, kad kļūšu par skatītāju festivālam, kuru viņš veidos kā mākslinieciskais vadītājs un vērot to, kā jaunie vīrieši un sievietes no Teātra koledžas, pateicoties viņam kā īstam maestro, aug savā mākslā”.

Biennāles teātra departaments tika dibināts 1934. gadā kā neatkarīgs Venēcijas Biennāles departaments, sekojot saviem priekštečiem - mākslas (1895), mūzikas (1930) un kino (1932).

Tās iepriekšējie direktori bijuši Renato Simoni, Luka Ronkoni, Franko Kvadri, Karmelo Bene un Luijs Paskāls, un tas ik gadus tiek plānots līdzās vērienīgiem kultūras notikumiem kā Venēcijas Filmu festivāls.

“Sākotnēji biju pārsteigts, bet pēc tam priecīgs saņemt Pietrandželo Buttafoko uzaicinājumu būt Starptautiskā Venēcijas Biennāles teātra festivāla 2025-2026 direktoru”, atzīst Defo. “Es sapratu, ka esmu atpazīstams kā filmu aktieris, tomēr esmu dzimis teātrī, tas mani uztrenēja un iedrošināja. Esmu skatuves dzīvnieks. Esmu aktieris.”

Viņš piebilst: “Teātris man iemācīja arī saprast mākslu un dzīvi. Es 27 gadus strādāju ar Wooster Group, un sadarbojos ar lieliskiem režisoriem, sākot ar Ričardu Formanu līdz Bobam Vilsonam. Manas teātra programmas virzienu noteiks mana personīgā attīstība. Sava veida ķermeņa būtības izpēte.”

Vilems Defo ir bijis nominēts četriem Oskariem - pēdējo reizi 2019.gadā par Džuliāna Šnābela filmu “Pie mūžības vārtiem”, par kuru viņš ieguva Volpi kausu Venēcijas Starptautiskajā filmu festivālā, kā arī četrām Zelta globusa nominācijām - pēdējo reizi šajā gadā par filmu “Nabaga radības”, kura, savukārt, ieguva Zelta lauvu 2023.gada Venēcijas filmu festivālā.

Skatītāji viņu atceras arī no filmas Ātrums 2, Zirnekļcilvēks, Nākamais līmenis, Vampīru pasaule, Mistera Bīna brīvdienas, Ķermenis kā pierādījums utt.

Svarīgākais