Meža ugunsgrēks teju noposta slimnīcu un pansionātu Grieķijā

© Unsplash

Grieķijas varas iestādes otrdien evakuēja bērnu slimnīcu un pansionātu Patras pilsētas nomalē meža ugunsgrēka dēļ, kas izcēlies sezonāli raksturīgajā karstajā un vējainajā laikā reģionā, raksta vietne nationalpost.com

Grieķijas ugunsdzēsības dienesta pārstāvis Vasilis Vatrakojianis apgalvojis, ka evakuācijas tika veiktas piesardzības nolūkos un lielais darbs pie ugunsgrēka dzēšanas atmaksājās. Kopumā tika evakuēti aptuveni divdesmit bērnu.

Vatrakojianis sacīja, ka liesmas, kas plosījās priežu mežā pilsētas nomalē, aptuveni 200 kilometrus no Atēnām šobrīd vairs neapdraud nevienu ēku.

"Ugunsgrēks ļoti strauji izpletās," viņš sacīja valsts televīzijai ERT. "Tā dinamika ir ierobežota un mums tagad ir tikai darīšana ar atsevišķiem karstajiem punktiem," viņš piebilda. Liesmu dzēšanā iesaistījās aptuveni 80 ugunsdzēsēji, kuriem palīdzēja 10 specializētās lidmašīnas.

Ugunsgrēki otrdien plosījās vismaz trīs Grieķijas daļās.

Valsts katru vasaru cieš no postošiem meža ugunsgrēkiem, un pērn liesmās gāja bojā vairāk nekā 20 cilvēku.

Civilās aizsardzības iestādes nesen paziņoja, ka pagājušajā mēnesī visā valstī izcēlās gandrīz 1300 savvaļas ugunsgrēku, kas ir vairāk nekā divas reizes vairāk nekā 2023. gada jūnijā.

Svarīgākais