Orbāns tiešām dodas vizītē uz Maskavu?

© Scanpix

5. jūlijā oficiālā vizītē Krievijā plāno ierasties Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, ziņo "unian.net". Savukārt Eiropadomes prezidents Šarls Mišels paziņoja, ka ES rotējošajai prezidentūrai nav mandāta kontaktēties ar Krieviju ES vārdā.

Par Ornāna iespējamo vizīti Maskavā vietnē “X”, atsaucoties uz Eiropas amatpersonām, raksta “VSquare” un “Direkt36” žurnālists Šabolcs Pani. Pēc viņa teiktā, Krievijas galvaspilsētā ieradīsies arī Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Szijarto, kurš, kā piebilst žurnālists, ir Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova “draugs”.

"Paredzams, ka Viktors Orbāns dosies uz Maskavu tikai dažas dienas pēc tam, kad otrdien viņš ieradās Kijivā, tā man teica vairākas Rietumeiropas un Centrāleiropas, un Austrumeiropas amatpersonas," teikts ziņojumā.

Iepriekš Ungārijas premjerministrs 2. jūlijā ieradās Ukrainā savā pirmajā vizītē 12 gadu laikā. Kijivā viņš tikās ar Ukrainas prezidentu Zelenski un pārrunāja valstu attiecības.

Ssvukārt Eiropas Savienības (ES) līderi ceturtdien pauda bažas par baumām, ka ES prezidējošās valsts Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns varētu apmeklēt Maskavu. Vairāk šeit.

Pasaulē

Kopš 1. jūlija ANO Drošības padomes (DP) prezidējošā valsts ir Krievija. Tas ir apmēram tā: prostitūta vada tikumības uzraugu kongresu, un visi tēlo, ka tā tam arī jābūt. Bet iespējams, ka neviens neko netēlo un notiekošais visiem šķiet pareizs un loģisks. Lai tiktu skaidrībā, uzdevu dažus jautājumus mūsu Ārlietu ministrijai.

Svarīgākais