Tūristi Itālijā aizķer trošu vagoniņš un viņa nokrīt no klints ģimenes acu priekšā

© Pixabay.com

Kāda sieviete Itālijā nokritusi no apmēram 150 metru augstuma pēc tam, kad tika aizķerta aiz trošu vagoniņa un viņu aizvilka kalnu pacēlāju sistēma viņas ģimenes acu priekšā, vēsta "dailymail.com".

Sieviete, vārdā Margerita Lega, atvaļinājuma laikā Itālijas Alpos bija devusies pārgājienā kopā ar savu vīru un diviem maziem bērniem, kad notika traģēdija.

41 gadu vecā sieviete bija iekrāvusi bagāžu nelielā trošu vagoniņā, ko izmanto bagāžas un priekšmetu, nevis cilvēku pārvadāšanai, kad tas aizķēra viņas drēbes un sāka vilkt sievieti uz priekšu.

Sieviete tika vilkta apmēram 50 metrus pāri klints malai, līdz viņa vairs nespēja noturēties un nokrita no 150 metru liela augstuma.

Nelaimes gadījuma liecinieki bija sievietes divi mazgadīgie bērni un vīrs.

Tiek ziņots, ka ģimene bija ceļā uz namiņu kalnos, kad notika šausminošais atgadījums.

Kastiljones mēre Silvija Tipaldi sacīja, ka ir "šokēta" par traģisko nāvi, un izteica līdzjūtību ģimenei.

"Mēs esam šokēti," viņa sacīja, piebilstot: "Mēs gaidām, kad būs vairāk informācijas par to, kas izraisīja traģēdiju."

Mēre Tipaldi sacīja, ka "trošu ceļa dokumenti regulāri tika iesniegti pašvaldībai" un ka varas iestādes pašlaik uzskata, ka "traģēdija bija nejauša".

Viņa piebilda, ka “ģimene ir šokā” un pašvaldība ir gatava viņus atbalstīt.

Drokalas ciematā, uz kuru viņi bija mēģinājuši nokļūt, ir tikai dažas privātmājas, un varas iestādes apgalvo, ka nezina, vai upura ģimenei bija draugi vai radinieki šajā rajonā, vai viņi tur kādu apciemojuši.

Tiek ziņots, ka trošu ceļš, kas savieno Olino ciematu ar Drokalas kalnu ganībām, ir apmēram 400 metru garš un šķērso stāvu gravu. To parasti vada divi cilvēki divos punktos, augšā un apakšā. Saskaņā ar ziņojumiem, sākuma punktu nevar redzēt no vietas, kur atrodas vadības ierīces.

Uz notikuma vietu steidzās vairāk nekā 100 neatliekamās palīdzības darbinieku, tostarp ugunsdzēsēji, policija un kalnu glābšanas komandas.

Tiek izmeklēts iemesls, kāpēc bagāžas pārvadātājs pēkšņi sācis darboties.

Pasaulē

Rīgā pirmdienas vakarā plkst.19 notiks protesta akcija pie Krievijas vēstniecības, lai nosodītu Krievijas raķešu triecienu bērnu slimnīcai "Ohmatdet" Kijivā, liecina ieraksti mikroblogošanas vietnē "X".