Latvijas pārstāve iegūst augstu amatu Starptautiskajā lidostu padomē Eiropā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa ievēlēta Starptautiskās lidostu padomes Eiropā "ACI Europe" valdes locekles amatā, aģentūru LETA informēja Rīgas lidostā.

Odiņa norāda, ka viņa ar gandrīz trīsdesmit gadu pieredzi aviācijā ir gatava virzīt inovatīvas idejas un projektus, kas dos pievienoto vērtību "ACI Europe" misijai, īpaši jautājumos par aviācijas nozares ilgtspējas mērķiem un sasniegumiem un to izskaidrošanu plašākai sabiedrībai un ieinteresētajām pusēm.

Viņa uzsver, ka "ACI Europe" ir nenovērtējama platforma nozīmīgām diskusijām un lēmumu pieņemšanai.

Esmu apņēmusies aktīvi iesaistīties šajos procesos un sadarboties ar pārējiem biedriem, lai veicinātu pozitīvas pārmaiņas, pārstāvot nozīmīgo un strauji attīstošos Austrumeiropas reģionu," norāda Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja.

Rīgas lidostā informē, ka "ACI Europe" ir starptautiska lidostu organizācija, kas pārstāv vairāk nekā 500 lidostu 55 Eiropas valstīs, kā arī tās biedri nodrošina vairāk nekā 90% komerciālās gaisa satiksmes Eiropā.

"ACI Europe" mērķis ir pārstāvēt Eiropas lidostu kolektīvās intereses Eiropas Savienības (ES) institūcijās un sadarbībā ar citiem pasaules reģioniem un veicināt profesionālo izcilību lidostu vadībā un darbībā.

"ACI Europe" valdi veido 24 lidostu augstākie vadītāji.

Jau ziņots, ka 2023.gadā Rīgas lidostā apkalpoja kopumā 6,631 miljonu pasažieru, kas ir par 23,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kad apkalpots 5,381 miljons pasažieru, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Rīgas lidosta ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.