Populāra brīvdienu galamērķī Eiropā tiks atvērta jauna lidosta

© Pixabay.com

Jau jūlijā populārā brīvdienu galamērķī tiks atvērta jauna Eiropas lidosta gandrīz 500 miljonu eiro vērtībā, ziņo “The Sun”.

Itālijas Amalfi piekraste, kas atrodas starp stāvām klintīm, no kurām paveras skats uz Tirēnu jūru un Salerno līci, ir slavena ar savām līkumotajām joslām un pasteļtoņu zvejnieku mājiņu kopienām, bet šobrīd vienīgā lidosta, kas nodrošina tiešu piekļuvi apgabalam, atrodas Neapolē.

Tomēr tas mainīsies, kad jau šovasar sāks darboties atjaunotā Pontekanjano (Salerno) lidosta.

Tā tika uzcelta 1926. gadā kā militāra lidosta, un šobrīd tā tiek pārveidota par modernu komerciālā transporta mezglu, kurā uzsvars tiek likts uz energoefektivitāti un oglekļa emisiju samazināšanu.

Pavisam jaunā pasažieru termināļa pabeigšana plānota 2026. gadā, tomēr lidosta sāks ierobežotus lidojumus jau šā gada jūlija vidū.

Britu budžeta pārvadātāji jau plāno savus pirmos maršrutus no Londonas Getvikas lidostas uz gleznaino piekrasti, solot, ka biļete maksās mazāk kā 50 eiro.

Paredzēts, ka “EasyJet” lidojumus uz Salerno sāks 13. jūlijā, un reisi notiks katru otrdienu un sestdienu.

Lidostas atjaunošanai iztērēti gandrīz 500 miljoni eiro, un tā lepojas ar garāku skrejceļu un jaunu stāvvietu pasažieriem.

Kad lidosta tiks pilnībā atvērta, tajā būs pieci jauni iekāpšanas vārti ar mūsdienīgām sistēmām, lai padarītu to pēc iespējas videi draudzīgāku.

Paplašināts arī Salerno metro līdz lidostai, izveidojot 9 km jaunu metro posmu, kas savienos Salerno Battipaglia dzelzceļa līniju ar 5 jaunām pieturām.

Tiek lēsts, ka jaunais terminālis jau pirmajos trīs darba gados apkalpos trīs miljonus apmeklētāju, un, to darot, tas samazinās spiedienu uz tuvējo Neapoles-Capodichino lidostu, samazinot kavēšanos un nodrošinot vienmērīgāku ceļošanu.