Baltais nams: Baidens turpina pārvēlēšanas kampaņu

© pixabay.com

ASV prezidents Džo Baidens turpina savu pārvēlēšanas kampaņu, trešdien paziņoja Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra.

"Prezidents iet tālāk. Viņš turpina kā prezidents, viņš turpina savu kampaņu, tas ir prezidenta uzmanības centrā. Prezidenta uzmanības centrā ir tas, kā viņš turpina darīt šo darbu. Un viss pārējais, ko mēs dzirdam vai par ko tiek ziņots, ir absolūti nepatiess," žurnālistiem sacīja Žanpjēra.

Viņa norādīja, ka Baidens nekādā gadījumā neizstājas no Baltā nama vēlēšanu cīņas.

Iepriekš Žanpjēra pavēstīja, ka Baidens tuvākajās dienās tiksies ar Kongresa līderiem un demokrātu gubernatoriem, sniegs interviju televīzijai un rīkos preses konferenci, lai novērstu pieaugošās bažas par savām spējām pildīt prezidenta pienākumus pēc katastrofālā snieguma pagājušās nedēļas debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu.

Žanpjēra sacīja, ka Baidena neveiksmīgā dalība debatēs skaidrojama ar to, ka viņš bijis saaukstējies. Debašu laikā Baidens ne reizi vien ieklepojās.

Baidens vēlēšanu kampaņas pasākumā otrdien teica, ka viņa sliktajā sniegumā debatēs vainojama laika zonu maiņa, jo viņš pirms tam devies uz Eiropu.

"Es nebiju pārāk gudrs. Es nolēmu pāris reizes apceļot pasauli," ironizēja ASV prezidents.

Viņš sacīja, ka jautājumā par ceļošanu neesot klausījis savu personālu, un pajokoja, ka debašu laikā "aizmidzis uz skatuves".

Pēc tam, kad telekanāla CNN rīkotajās debatēs ceturtdien 81 gadu vecais Baidens bieži minstinājās, pārteicās un zaudēja domas pavedienu, pastiprinājušās bažas, vai viņš spētu nostrādāt vēl vienu četru gadu amata termiņu.

Svarīgākais