NATO nogalinot Lībijas civiliedzīvotājus

Lībija lūgusi Krieviju sasaukt ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi jo Rietumu koalīcija par uzbrukumu mērķi Lībijā izraudzījusies līderi Muamaru Kadafi un bombardē civilos objektus, vēsta valsts televīzija, ziņo portāls Tvnet.

Krievijas masu saziņas līdzekļi trešdien ziņo, ka Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs uzdevumu sasaukt šādu sēdi nav devis.

"Lībija šodien oficiāli aicinājusi Krieviju sasaukt ANO Drošības padomes ārkārtas sanāksmi, lai apspriestu pastāvīgo koloniālisma krustnešu agresiju pret Lībijas civilajiem objektiem, kā arī to, ka par uzbrukumu mērķi izraudzīts līderis Muamars Kadafi," vēsta televīzija. Bombardēšana ir pretrunā ar ANO Drošības padomes 1970. un 1973. rezolūciju.

Tikmēr Krievija, kas ANO balsojumā par Lībijas gaisa telpas slēgšanu un civiliedzīvotāju aizsardzību atturējās, tagad sākusi Rietumu militāros soļus arvien asāk kritizēt, sakot, ka tie pārkāpj ANO mandāta robežas.

Jāatgādina, ka starptautiskā koalīcija oficiāli par savu mērķi pasludinājusi civiliedzīvotāju aizsardzību - uzlidojumos vēršoties pret Kadafi spēkiem, cenšoties novērst to uzbrukumus parastajiem iedzīvotājiem.

Svarīgākais