Tiesa pasaulslavenajam "Budas zēnam" par seksuālu vardarbību piespriež 10 gadus cietumā

© Pixabay.com

Nepālas tiesa pirmdien piesprieda 10 gadu cietumsodu vīrietim, kuru tūkstošiem cilvēku uzskatīja par Budas reinkarnāciju. Vīrietis sodīts par seksuālu vardarbību pret bērniem, paziņoja tiesas amatpersona, raksta CNN.

Pusaudža gados Rams Bahadurs Bamjons ieguva starptautisku uzmanību, kad 2005. gadā desmitiem tūkstošu cilvēku ieradās, lai redzētu, kā “Budas zēns” gandrīz 10 mēnešus sēdēja sakrustotām kājām blīvā mežā Nepālas dienvidaustrumos.

Tiesas amatpersona no apgabaltiesas Nepālas dienvidos sacīja, ka tiesnesis licis 33 gadus vecajam Bamjonam samaksāt cietušajam 3750 dolāru kompensāciju.

Viņa advokāts sacīja, ka viņš pārsūdzēs spriedumu augstākas instances tiesā.

Janvārī Bamjons tika arestēts kādā mājā Katmandu nomalē.

Spriedums pieņemts gandrīz divas desmitgades pēc tam, kad viņš pirmo reizi guva starptautisku uzmanību, kad 15 gadu vecumā nozuda džungļos, lai tajos pavadītu 10 mēnešus, tolaik ziņoja vietējie mediji. Viņa sekotāji apgalvoja, ka viņš to darījis bez ēdiena, miega vai ūdens.

Šie apgalvojumi nekad netika pārbaudīti, taču daudzi apgalvoja, ka viņš ir Sidhartas Gautamas reinkarnāciju, kurš dzimis Nepālā pirms aptuveni 2500 gadiem un vēlāk kļuvis pazīstams vienkārši kā Buda.

Pasaulē

Tagad jau Maskavas labumus baudošais Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns negaidīti izvēlējās Kijivu par pirmo ārvalstu vizītes galamērķi pēc tam, kad Ungārija kļuva par Eiropas Savienības prezidējošo valsti. Šī bija viņa pirmā ierašanās Ukrainā kopš Krievijas agresijas sākuma.

Svarīgākais