"Tūkstošiem cilvēku bēga." Izraēlas armija uzbrūk raķešu palaišanas vietām Gazas joslā

© unsplash.com

Izraēlas armija otrdien paziņoja, ka naktī uzbrukusi raķešu palaišanas vietām Gazas joslas dienvidos, no kurām pirms tam ar raķetēm bija apšaudīta Izraēlas teritorija.

Lai novērstu civiliedzīvotāju upurus, Hānjūnīsas pilsētas austrumu rajonu iedzīvotāji pirms tam tika aicināti atstāt šos rajonus, paziņoja Izraēlas armija.

Aculiecinieki stāstīja, ka tūkstošiem cilvēku bēga rietumu virzienā uz drošām zonām, bet tās jau bija pārpildītas.

Saskaņā ar palestīniešu ziņām, jaunākajos Izraēlas uzbrukumos Gazas joslā ir nogalināts vismaz 31 cilvēks.

Izraēlas spēkiem turpinot savas operācijas, Gazas pilsētā vien gājuši bojā 17 palestīnieši, bet Gazas joslas dienvidos - vēl astoņi, paziņoja kaujinieku grupējuma "Hamās" kontrolēti avoti mediķu aprindās.

Izraēlas armija paziņoja, ka pirmdien no Gazas joslas uz Izraēlu tika izšautas apmēram 20 raķetes, bet par cietušajiem nav ziņots. Dažas raķetes pārtvēra Izraēlas pretraķešu aizsardzība, bet citas trāpīja klajā vietā. Grupējums "Hamās" paziņoja, ka tas bija izšāvis šīs raķetes.

Izraēla armija vēlreiz apsūdzēja "Hamās" sistemātiskā starptautisko tiesību pārkāpšanā un civilās infrastruktūras izmantošanā par aizsegu ieročiem.

Armija vairākkārt ir ziņojusi par raķešu palaišanas vietām Gazas joslas dzīvojamos rajonos, ieroču noliktavām skolās un kaujinieku vajadzībām izveidotiem tuneļiem zem slimnīcām.

Pasaulē

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova piektdien Šveicē notiekošā pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Gštādes "Elite 16" turnīrā piedzīvoja zaudējumu noslēdzošajā grupas mačā, taču tāpat sasniedza izslēgšanas spēles.

Svarīgākais