Donalda Trampa personiskajam advokātam atņemta licence

© Unsplash

Bijušajam Ņujorkas mēram, federālajam prokuroram un Donalda Trampa personiskajam advokātam Rūdolfam Džuliāni atņemta advokāta licence Ņujorkas štatā, tiesai secinot, ka viņš vairākkārt melojis saistībā ar 2020.gada prezidenta vēlēšanu iznākumu.

Ņujorkas apelācijas tiesa Manhetenā nolēma, ka Džuliāni nekavējoties un līdz turpmākam šīs tiesas rīkojumam ir aizliegts strādāt par advokātu un viņš tiek svītrots no Ņujorkas štata advokātu saraksta.

Džuliāni jau bija apturēta Ņujorkas advokāta licence par nepatiesiem paziņojumiem, ko viņš sniedza pēc prezidenta vēlēšanām, kurās Tramps zaudēja demokrātu kandidātam Džo Baidenam.

Džuliāni aktīvi izplatīja Trampa nepatieso apgalvojumu par vēlēšanu rezultātu viltošanu dienā, kad par uzvarētāju tika pasludināts Baidens, un solīja apstrīdēt "plašo demokrātu sazvērestību".

Nepatiesie apgalvojumi par vēlēšanu rezultātu viltošanu pamudināja neapmierinātos Trampa atbalstītājus 6.janvārī iebrukt ASV Kapitolijā, lai apturētu Baidena uzvaras apstiprināšanu.

Pasaulē

Ja Krievijas Federācijā ir kāds, kas vazā Putinu aiz deguna, tad tie ir propagandisti, ir pārliecināts Romāns Cimbaļuks. Tieši viņi ilgu laiku skaļi uzstāja uz Krievijas armijas spēku un neuzvaramību, prognozējot tai uzvaru pār Ukrainu dažu dienu laikā, raksta dialog.ua.

Svarīgākais