Par pārcelšanos uz Toskānu var saņemt 10 tūkstošus eiro

© Pixabay.com

Itālijas Toskānas reģiona varas iestādes ir uzsākušas jaunu programmu, kas maksās cilvēkiem par pārcelšanos tur uz dzīvi, raksta “Business Insider”.

Programma ar nosaukumu “Mountain Residence” tika uzsākta jūnijā kā daļa no centieniem stabilizēt reģiona iedzīvotāju skaita samazināšanos. Izveidots vispārējais fonds 2 800 000 eiro apmērā, no kura tiks maksātis tiem, kuri nolems apmesties uz dzīvi Toskānas lauku apvidos.

Fonds maksās cilvēkiem dotācijas no 10 000 līdz 30 000 eiro, lai viņi varētu pārcelties uz Toskānu un atjaunot lauku māju, kurā viņi dzīvos.

"Mērķis ir veicināt kalnu apvidu apdzīvotību un sociāli ekonomisko atdzīvināšanu," norāda organizatori.

Dotācijas segs 50% no mājas atjaunošanas izmaksām vienā no 76 Toskānas pilsētām, kurās dzīvo mazāk nekā 5000 iedzīvotāju. Starp tām ir arī slavenā San Casciano dei Bagni, kas slavena ar saviem termālajiem baseiniem, Mikelandželo Caprese - tāda paša nosaukuma renesanses mākslinieka mājvieta, un Capraia Isola sala.

Programma ir pieejama itāļiem, ES pilsoņiem, kā arī trešo valstu pilsoņiem, kuriem ir ilgtermiņa uzturēšanās atļauja ES vismaz 10 gadus. Pretendentiem, kas atbilst prasībām, ir jāapņemas padarīt Toskānas īpašums par savu galveno mājvietu.

Pieteikšanās dalībai programmā notiek līdz 27. jūlijam.

Pasaulē

Antimikrobiālā rezistence ir parādība, kas maksā pacientu dzīvības - tiek prognozēts, ka līdz 2030. gadām pret antibiotikām rezistentās baktērijas izraisīs aptuveni 10 miljonus nāves gadījumu visā pasaulē, tomēr tā sauktā "klusā pandēmija" ir maz pazīstama ārpus šaura speciālistu loka, raksta lrytas.lt.