„Man viņu žēl”: Londonas praidu aizēno protesti

© Unsplash

Desmitiem tūkstošu cilvēku krāsainos kostīmos sestdiena devās gājienā praida parādē Londonas centrā, tomēr solidaritātes demonstrāciju aizēnoja atsevišķu grupu un cilvēku protesti.

Ikgadējā pasākumā, kura tēma šoreiz bija „Mēs esam visur” (#WeAreEverywhere) ir LGBTQ+ tika „svinēta daudzveidība un veicināta iekļaušana.

Parādi pusdienlaikā iesāka Londonas leiboristu mērs Sadiks Kāns un viņa sieva Sādija Hana, kas uzrunāja pūli kopā ar Londonas asamblejas priekšsēdētāju Endrjū Bofu, konservatīvo un geju.

Pasākums vainagojās ar masu pulcēšanos Trafalgāra laukumā, kur norisinājās muzikāli priekšnesumi un citas aktivitātes.

Tikmēr 50 cilvēku grupa no Organizācijas „Kvīri par Palestīnu” turēja plakātus, apsūdzot Izraēlu genocīdā un nosodot "rozā atmazgāšanu" - apsūdzību, ka Izraēla ieņem progresīvu nostāju attiecībā uz geju tiesībām, tikai lai uzlabotu savu starptautisko reputāciju.

Jautāti, ko viņi saka par kritiku, ka kvīri ignorē ierobežotās geju tiesības palestīniešu sabiedrībā, kāds organizācijas biedrs atbildēja: "Es nevaru par to runāt, jo neesmu no turienes, bet jums gan ir jābūt priviliģētā stāvoklī, lai uzdotu šādu jautājumu. ”

Tikmēr parādes tuvumā pulcējās arī kristiešu protestētāji, lasot reliģiskus sprediķus un kritizējot gājienu. Kristieši bija atstiepuši no kartona izgrieztu Jēzu Kristu ar uzrakstu “Man viņu žēl”.

Svarīgākais