Losandželosā uzbūvēts debeskrāpis bezpajumtniekiem

© Pixabay

Losandželosas ievēlētās amatpersonas un bezpajumtnieku tiesību aizstāvji pagājušonedeļ atzīmēja jaunas 19 stāvu patversmes atklāšanu bezpajumtnieku krīzes epicentrā.

Tika atvērts pirmais no diviem torņiem projektā „Weingart Towers” ar 228 studijas tipa dzīvokļiem un 50 vienas guļamistabas vienībām, no kurām trīs ir paredzētas vadītājiem.

Ēkā ir arī ēdamistabas zona, komerciālā virtuve, kopienas centrs un āra terases, datorklase, kā arī telpas mākslai un mūzikai, norāda ēkas būvniecības uzņēmums „Swinerton”.

"Šī nav tikai ēka, šeit ir runa par cilvēkiem... tas ir par cieņas piešķiršanu," sacīja Kevins Marejs, „Weingart” centra asociācijas prezidents un izpilddirektors.

Ēka atrodas Krokerstrītā nr. 555. un tajā drīzumā tiks izmitināti bezpajumtnieki. Attīstītājs projektu raksturo kā "augstas kvalitātes dzīvokļus" un ir atvēlējis 40 vienības ASV armijas veterāniem, teikts projekta vietnē.

Katrs miteklis ir aprīkots ar televizoru, pilnībā iekārtotu virtuvi, privātu vannas istabu, apkuri un dzesēšanu, kā arī piekļuvi visām ērtībām, tostarp sporta zālei un bibliotēkai.